Madame Jeanne de la Motte Guyon - Kratka i vrlo jednostavna metoda molitve

Kratka i vrlo jednostavna metoda molitve
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Teologija/religija
Izdavač CID-Nova
Prevoditelj Lorens Novosel
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789536566990
ISBN10 9536566990
Godina 2009
Broj stranica 212
Format 21 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 78,00 Kn Kupi

Kratka i vrlo jednostavna metoda molitve : posredstvom koje svatko, s lakoćom i u najkraćem mogućem roku, može postići krajnje kršćansko savršenstvo : sjedinjene s Bogom u Isusu Kristu

 

"...Svrha je ove knjige ponuditi način putem kojeg vas Gospod Isus može u potpunosti zaposjesti. Kako Gospod to postepeno počinje činiti, potpuno vas zaposjedati, istina je da ćete početi uživati osjećaj Njegovog prisustva. Otkrit ćete kako će vam ovaj osjećaj prisustva Gospodnjeg postati jako prirodan. Oboje, i molitva s kojom ste najprije započeli i osjećaj Njegova prisustva koji dolazi s tom molitvom, naposljetku će postati normalan dio vašeg dnevnog iskustva. 

Jedno nesvakidašnje spokojstvo, prejasnost kao i mirnoća postepeno će se rasprostrijeti vašom dušom. Cijela vaša molitva, cijelo vaše iskustvo, započet će prelaziti na jednu novu razinu. Koja je to nova razina? To je molitva. Molitva koja se sastoji od tišine. I dok ste u toj tišini, Bog izlijeva u vas duboku, unutarnju ljubav. Ovaj je doživljaj ljubavi onaj koji će ispuniti i prožeti vaše cijelo biće. Ne postoji način kojim bi se mogao opisati ovaj doživljaj, ovaj susret. Ja bih jedino rekla kako je ova ljubav koju Gospod izlijeva u vaše dubine početak jednog neopisivog blaženstva".

"...Na početku ste u Njegovo prisustvo bili vođeni pomoću molitve; ali sada, kako se molitva nastavlja, ona postaje u stvari Njegovo prisustvo. Zapravo, vi više ne možete reći kako je molitva ono što se nastavlja. Njegovo je prisustvo ono što uistinu nastavlja biti s vama. To je iznad (i više od) molitve. Nebesko je blaženstvo sada vaše. Počinjete otkrivati da vam je Bog intimno više prisutan nego ste vi to samom sebi i počinje vam nadolaziti velika svjesnost o Gospodu."