Philip Yancey - Isus kakvog nisam poznavao

Isus kakvog nisam poznavao
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Teologija/religija
Izdavač Prometej
Prevoditelj Hinko Pleško
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789536460663
ISBN10 9536460661
Godina 2007
Broj stranica 283
Format 24,5 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 13,51 € Kupi

U rukama držite knjigu koja je stubokom promijenila našu duhovnost. Ovu ćete rečenicu čuti od milijuna čitatelja Yanceyevih knjiga. To nije fraza. 

Riječ je o autoru koji je iznimno nadaren. Za njega je Billy Graham, jedan od najvećih kršćanskih propovjednika XX. stoljeća, doslovno rekao: "U evangelickom svijetu nema pisca kojemu se više divim i kojega više cijenim." Čitajući knjigu "Isus kakvog nisam poznavao" osjetili smo kako smo godinama, čitajući evanđelja, zapravo koračali svijetom s prilično iskrivljenom slikom Isusa iz Nazareta. 

Philip Yancey predstavlja nam Isusa kakvog zaista nismo poznavali. Kako mu je to uspjelo? Ponajprije, pokušao je zaboraviti sve šablonske predodžbe Isusa. A onda je učinio ono što i sami trebate učiniti. Čitajući o Isusu iz Biblije kao netko tko ulazi u djevičansku prašumu, divio se svim detaljima koji su se u prijašnjim susretima s Isusom povijesti i s Isusom vjere gubili, kao što se prekrasan cvijet ili egzotična ptica gube iz vida onome koji u prašumi ne podiže pogled. A Yancey je učinio upravo to: podigao je pogled tražeći pomoć milosrdnog Boga, jer je bio svjestan da sam nikada ne bi uspio naći nadahnuće za istinski susret s Isusom. 

"Ovo je najbolja knjiga o Isusu koju sam ikad čitao, vjerojatno najbolja knjiga o Isusu u cijelom XX. stoljeću." 
Profesor Lewis B. Smedes 

"Pod Yanceyevim vjernim okom Isus postaje ljudsko i božansko biće, prisutan i u biblijskim tekstovima i u našem životu." 
Walter Wangerin Jr., pisac knjige "The Book of God"