Samuel Pfeifer - Bodriti slabe : suvremena psihijatrija i dušobrižništvo

Bodriti slabe : suvremena psihijatrija i dušobrižništvo
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Teologija/religija
Izdavač STEPress
Prevoditelj Bruna Filip-Terešak
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789536350032
ISBN10 9536350033
Godina 1996
Broj stranica 230
Format 19,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Dušobrižništvo i suvremena psihijatrija
Ova je knjiga namijenjena onima koji ne tragaju samo za specijalističkim medicinskim znanjem, već žele razumjeti i probleme psihološke slabosti nasuprot pozadini kršćanske vjere. Ovo je knjiga za dušobrižnike i laike koje ta poblematika zanima, kao i za rođake duševnih bolesnika.
Dr. Pfeifer razumljivim jezikom objašnjava kako radi naš mozak (Je li suvremeno istraživanje mozga učinilo dušu nepotrebnim mitom? Ako je mozak središte koje upravlja ljudskim bićem, kakvo je značenje duše i duha?), što može poći po zlu, kako skrbiti za psihičke bolesnike te kako živjeti s ograničenjima koje psihičke bolesti nužno nameću bolesniku.

Dr. Samuel Pfeifer ravnatelj je psihijatrijske klinike u Baselu u Švicarskoj. Napisao je brojne članke za specijalističke časopise i četiri knjige, među kojima i djelo o alternativnoj medicini Iscjeljenje po svaku cijenu?
«Suvremeni integracijski stavovi u psihoterapiji, medicini, znanosti i ljudskom postojanju općenito našli su svoj izraz u knjizi dr. S. Pfeifera Bodriti slabe. Posebno je korisna i zanimljiva asocijacija psihijatrijske misli i vjerovanja.
Autor je uspješno integrirao dvojbu: psihoterapija i(li) dušobrižništvo. Naglasak je na sastavnom, a ne rastavnom vezniku.
prof. dr. sc. Vladimir Gruden, psihoterapeut