Marielene Leist - Prva iskustva o Bogu : Vjerski odgoj malog i predškolskog djeteta

Prva iskustva o Bogu : Vjerski odgoj malog i predškolskog djeteta
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Teologija/religija - Praktična i moralna teologija
Izdavač Karitativni fond UPT Đakovo
Prevoditelj Ingeborg Gočev
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532081732
ISBN10 9532081739
Godina 2005
Broj stranica 133
Format 19 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 6,75 Kn (0,90 €) Kupi

Mnogi roditelji imaju poteškoća s vjerovanjem ili s religijom. Uprkos tome oni bi htjeli da Bog jednoga dana znači nešto njihovoj djeci. Oni vjeruju, unatoč svim sumnjama, da »stvar s Bogom« ostaje važna — za njih, za njihovu djecu i unuke.

Međutim, kako oni mogu govoriti o Bogu, ako sami znaju o njemu tako malo? Kako bi trebali poučavati. dijete, ako njima samima nije nikada vjeronauk pričinjavao radost? Kako će oni djetetu razjasniti ono što im je samima nejasno i dvojbeno?

Oni trebaju ozbiljno shvatiti svoju sumnju, ali i svoje nadanje. Ne trebaju podučavati, niti išta objašnjavati. To je zadatak škole. Oni trebaju pokušati da djetetu omoguće iskustva o Bogu, trebaju s njim moliti jednostavne, vjerodostojne, ozbiljne, kratke molitve. S djetetom mogu razgovarati o onome što im donosi radost, ili što im zadaje brige. A mogu s njim i čitati iz moderne Biblije za djecu i zajedno zavoljeti nekoliko njenih poglavlja. Tako dijete stječe prva iskustva o Bogu. Ona će ostati presudna tijekom čitava njegova života.