Marielene Leist - Prva iskustva o Bogu : Vjerski odgoj malog i predškolskog djeteta

Prva iskustva o Bogu : Vjerski odgoj malog i predškolskog djeteta
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Teologija/religija - Praktična i moralna teologija
Izdavač Karitativni fond UPT Đakovo
Prevoditelj Ingeborg Gočev
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532081732
ISBN10 9532081739
Godina 2005
Broj stranica 133
Format 19 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 0,54 € Kupi

Mnogi roditelji imaju poteškoća s vjerovanjem ili s religijom. Uprkos tome oni bi htjeli da Bog jednoga dana znači nešto njihovoj djeci. Oni vjeruju, unatoč svim sumnjama, da »stvar s Bogom« ostaje važna — za njih, za njihovu djecu i unuke.

Međutim, kako oni mogu govoriti o Bogu, ako sami znaju o njemu tako malo? Kako bi trebali poučavati. dijete, ako njima samima nije nikada vjeronauk pričinjavao radost? Kako će oni djetetu razjasniti ono što im je samima nejasno i dvojbeno?

Oni trebaju ozbiljno shvatiti svoju sumnju, ali i svoje nadanje. Ne trebaju podučavati, niti išta objašnjavati. To je zadatak škole. Oni trebaju pokušati da djetetu omoguće iskustva o Bogu, trebaju s njim moliti jednostavne, vjerodostojne, ozbiljne, kratke molitve. S djetetom mogu razgovarati o onome što im donosi radost, ili što im zadaje brige. A mogu s njim i čitati iz moderne Biblije za djecu i zajedno zavoljeti nekoliko njenih poglavlja. Tako dijete stječe prva iskustva o Bogu. Ona će ostati presudna tijekom čitava njegova života.