Ankica Čilaš Šimpraga - Prvi školski rječnik hrvatskoga jezika

Prvi školski rječnik hrvatskoga jezika
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Strani jezik/rječnici
Izdavač Školska knjiga
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789530400368
ISBN10 9530400365
Godina 2008
Broj stranica 225
Format 26,5 cm
Prodajna cijena (Dobro stanje) 40,00 Kn Kupi

Knjiga (u dobrom stanju) ne sadrži DVD!

PRVI ŠKOLSKI RJEČNIK HRVATSKOGA JEZIKA s DVD-om namijenjen je učenicima prvih dvaju razreda osnovne škole te je svojom strukturom prilagođen korisnicima kojima je ovo prvi susret s rječnikom i uvod u buduće korištenje leksikografskim priručnicima. 


Sadržava 2 500 natuknica. Abecedarij prati osnovni leksički korpus za 1. i 2. razred osnovne škole koji je usklađen s HNOS-om. U takav osnovni korpus ne ulaze regionalizmi, arhaizmi, slang i sl. 

Radi međusobnoga semantičkoga povezivanja rječničkih natuknica, koje se običnim nizanjem natuknica ne može postići, ili se djelomično postiže posebnim opisnim inventarom, ovaj rječnik natuknice donosi grupirane u tematske mape. Tematskih mapa je 40, a u njima pripadajuće natuknice se nižu abecednim redom. 

Struktura rječničkoga članka također je prilagođena korisnicima. Značenja su opisana rečenicom iza koje slijede primjeri i ilustracije. Osim što je koristan priručnik za učenje materinjega jezika, ovaj je rječnik i dobar temelj za učenje stranih jezika.