Gretchen Reynolds - Prvih 20 minuta : najnovije znanstvene spoznaje otkrivaju kako vježbati bolje, trenirati pametnije, živjeti dulje

Prvih 20 minuta : najnovije znanstvene spoznaje otkrivaju kako vježbati bolje, trenirati pametnije, živjeti dulje
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Sport
Izdavač EPH Media
Prevoditelj Hela Jug
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533381374
ISBN10 953338137X
Godina 2015
Broj stranica 272
Format 21 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 2,97 € Kupi

Jeste li znali da je 20 minuta kardio vježbi sasvim dovoljno (a katkad čak i samo šest minuta)?

Jeste li znali da je istezanje prije vježbanja kontraproduktivno?

Ili da je čokoladno mlijeko mnogo bolje za oporavak nakon vježbi od većine sportskih supernapitaka?

 

Već više od desetljeća, svakog tjedna u svojoj utjecajnoj kolumni u New York Timesu Gretchen Reynolds razbija mitove, potiče burne rasprave i izaziva kontroverzije dovodeći u pitanje uvriježena mišljenja i “istine” o tjelovježbi i vježbačkoj praksi milijuna Amerikanaca.

 

U bestseleru Prvih 20 minuta autorica iznosi znanstvene istine utemeljene na konzultacijama s liječnicima i znanstvenicima iz raznih područja znanosti, koje su dosad bile dostupne samo u specijaliziranim znanstvenim publikacijama.

Prije svega, da biste vrlo brzo iskusili dobrobiti za vlastito zdravlje, ne morate – tvrde vrhunski znanstvenici – svakodnevno otrčati deset kilometara, napraviti 200 trbušnjaka, prolijevati litre znoja. Dapače, to bi vam moglo i naštetiti.

Bez obzira na to pripremate li se za ultramaraton ili se samo želite uspeti stubištem a da pritom ne ostanete bez daha, Prvih 20 minuta naučit će vas kako vježbati bolje, trenirati pametnije i živjeti dulje te otkriti činjenice koje će šokirati i najiskusnije sportaše i rekreativce.