Grupa autora - Dalmatinski tenis u samostalnoj Hrvatskoj = Dalmatian tennis in the independent Croatia

Dalmatinski tenis u samostalnoj Hrvatskoj = Dalmatian tennis in the independent Croatia
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Sport
Izdavač Teniski savez Dalmacije
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789535784708
ISBN10 9535784706
Godina 2013
Broj stranica 242
Format 30 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

– Hvala svima što su oživjeli najljepše uspomene na moju karijeru i meni neke važne ljude. Dalmacija je bila i uvijek će biti važna za hrvatski tenis – rekao je među ostalim Goran Ivanišević na predstavljanju knjige „Dalmatinski tenis u samostalnoj Hrvatskoj“, koje je u utorak održano u press centru PBZ Zagreb Indoorsa. Pod uredništvom Hrvoja Kačera, koji je uz Peru Smolčića i autor tekstova, nastalo je reprezentativno izdanje koje obuhvaća „sve tenisače i tenisačice iz Dalmacije koji su igrali za Davis Cup i Fed Cup reprezentaciju, te one koji su i na drugi način bili povezani, poput Marina Čilića i Ivana Dodiga, ili su, kao Borna Ćorić, prvu registraciju imali u TK Split“, rekao je Kačer.
– Na papir smo stavili ono što mnogi ljudi znaju, ali samo rijetki znaju detalje. Bez Gorana, Nike Pilića, Željka Franulovića… ovog danas ne bi bilo, a nadam se da se neće nikad stati – rekao je Kačer.

– Ideja datira od 2001. godine, od trenutka kad je izdana knjiga ‘Pedeset godina TK Split’.
Direktor PBZ Zagreb Indoorsa Branimir Horvat, istaknuo je:
„Jako nam je drago što smo mogli ugostiti autore knjige i drago nam je što postoje ovakvi entuzijasti. Bez njih bi u tenisu bilo daleko teže.“
Naslovnicu knjige krasi fotografija Gorana Ivaniševića s peharom iz Wimbledona, a na posljednjoj strani je hrvatska reprezentacija iz Bratislave 2005. s trofejom u Davis Cupu.
– U knjizi su mnogi važni ljudi, od šjor Meka, nezamjenjivog šjor Lacija koji je uz mog oca i najzaslužniji za moju karijeru, Nikole Pilića, Željka Franulovića… Samo je teniski klub Split dao četiri igrača koji su bili među deset najboljih na ATP listi – rekao je Ivanišević.