Malcolm Campbell - ENCIKLOPEDIJA GOLFA - sveobuhvatni vodič kroz svijet golfa; tereni, prvaci, životopisi, povijest

ENCIKLOPEDIJA GOLFA - sveobuhvatni vodič kroz svijet golfa; tereni, prvaci, životopisi, povijest
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Sport - Ostali sportovi
Izdavač Znanje
Prevoditelj Višnja Hočevar
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531952408
ISBN10 953195240X
Godina 2002
Broj stranica 381
Format 30 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 10,02 € Kupi

Od davnina se vodi rasprava — čini mi se vrlo razložna — da bogovi sate provedene u ribolovu ne bi smjeli uračunavati u ovozemaljsko vrijeme. Ja bih se to usudio dopuniti vremenom provedenim na golf terenu. 
Ima nešto u golfu, najvećoj od svih igara, kako ju je Bobby Jones s pravom nazvao, što iz nas izvlači ono najbolje. Dopuštam, možda iz nas ne izvlači uvijek ono najbolje kao golfera, ali neizbježno izvlači ono najbolje kao čovjeka — kao časnih i čestitih ljudi koji (nadam se žustro!) igraju poštujući drevna pravila. 
Nasreću, premda se igra golfa tijekom godina promijenila, zadržala je neizbježnu vezu s određenom tradicijom oslonjenom na svoja počela. Svaki mladi igrač — bez obzira na podrijetlo, vjeru i narodnost — koji danas uzme palicu u ruke, povezan je stoljećima unatrag ne samo s članovima Udruge golfera sv. Andrije (kasnije Kraljevskog i drevnog kluba), utemeljitelja prvih „Trinaest pravila golfa" prije gotovo 250 godina, već i sa svima onima koji su se držali pravila i duha poštene igre. Tako svi postajemo dio vječnosti koja nadmašuje svakog pojedinog igrača.