Clive Gifford - Nogometna enciklopedija

Nogometna enciklopedija
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Sport - Nogomet
Izdavač Profil International
Prevoditelj Mirela Dorotić
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531203647
ISBN10 9531203644
Godina 2007
Broj stranica 144
Format 28 cm
Prodajna cijena (Dobro stanje) 5,99 € Kupi

Nogomet je bez sumnje najpopularnija igra na svijetu. Gledaju ga milijuni ljudi u svakom kutku planeta, igraju ga mala djeca pored velikih stadiona, odrasli na školskim igralištima dok su učenici na praznicima, rezultate omiljenih klubova prate tinejdžeri u školama i starije gospođe tijekom kuhanja ručka ili večere.

Mi smo izdali enciklopediju u kojoj ćete se informirati o povijesti nogometa, o pravilima igre, taktici, formacijama, životu profesionalnih nogometaša, navijačima. Doznajte najvažnije stvari o svim fazama igre: kretanju terenom, obrani, čuvanju gola, napadu, postizanju zgoditaka te o sudionicima: igračima, sucima, dužnosnicima, trenerima, medijima koji sve to prate. 

U knjizi se nalazi više od 70 profila igrača, više od 40 prikaza najvećih klubova, 8 najvećih trenera svih vremena. Sva velika svjetska natjecanja po godinama, najveće nogometne lige i klupska prvenstva s najznačajnijim detaljima pronaći ćete u enciklopediji. Digitalni prikaz akcije utakmice prikazat će vam sve ono što u par sekundi tijekom utakmice ili na ekranu niste uspjeli zamijetiti. U rubrici Pronađite na internetu nalaze se adrese stranica na kojima ćete naći informacije o igračima, međunarodnim rezultatima i klubovima. U knjizi se također nalaze profili nekih legendarnih hrvatskih nogometaša, a na kraju knjige pronaći ćete dodatak o hrvatskom nogometu sa statističkim podacima.