Clive Gifford - Nogometna enciklopedija

Nogometna enciklopedija
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Sport - Nogomet
Izdavač Profil International
Prevoditelj Mirela Dorotić
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531203647
ISBN10 9531203644
Godina 2007
Broj stranica 144
Format 28 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 48,00 Kn Kupi

Nogomet je bez sumnje najpopularnija igra na svijetu. Gledaju ga milijuni ljudi u svakom kutku planeta, igraju ga mala djeca pored velikih stadiona, odrasli na školskim igralištima dok su učenici na praznicima, rezultate omiljenih klubova prate tinejdžeri u školama i starije gospođe tijekom kuhanja ručka ili večere.

Mi smo izdali enciklopediju u kojoj ćete se informirati o povijesti nogometa, o pravilima igre, taktici, formacijama, životu profesionalnih nogometaša, navijačima. Doznajte najvažnije stvari o svim fazama igre: kretanju terenom, obrani, čuvanju gola, napadu, postizanju zgoditaka te o sudionicima: igračima, sucima, dužnosnicima, trenerima, medijima koji sve to prate. 

U knjizi se nalazi više od 70 profila igrača, više od 40 prikaza najvećih klubova, 8 najvećih trenera svih vremena. Sva velika svjetska natjecanja po godinama, najveće nogometne lige i klupska prvenstva s najznačajnijim detaljima pronaći ćete u enciklopediji. Digitalni prikaz akcije utakmice prikazat će vam sve ono što u par sekundi tijekom utakmice ili na ekranu niste uspjeli zamijetiti. U rubrici Pronađite na internetu nalaze se adrese stranica na kojima ćete naći informacije o igračima, međunarodnim rezultatima i klubovima. U knjizi se također nalaze profili nekih legendarnih hrvatskih nogometaša, a na kraju knjige pronaći ćete dodatak o hrvatskom nogometu sa statističkim podacima.