Dougie Brimson - Huliganski pohod

Huliganski pohod
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Sport - Nogomet
Izdavač Celeber
Prevoditelj Borna Rupnik
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789536825837
ISBN10 953682583X
Godina 2009
Broj stranica 140
Format 23 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Dougie Brimson i njegovi prijatelji godinama su stvarali nerede na nogometnim utakmicama, sudjelovali u tučnjavama i jedva čekali priliku riskirati vlastiti život u sukobima s protivničkim navijačima.

Zašto, pitate se? Radi zabave.

"Huliganski pohod" uvodi čitatelje u zastrašujući, okrutan svijet europskog nogometnog nasilja, a poseban naglasak stavlja na moguću pojavu huliganizma u SAD-u.

Kroz vlastite doživljaje, priče iz prve ruke i zapanjujuće medijske izvještaje, Brimson govori o uznemirujućoj priči razuzdanog huliganizma koji prožima nogomet u Ujedinjenom Kraljevstvu i drugim europskim zemljama. Dijeleći vlastita huliganska iskustva istražuje unutarnji svijet organiziranih huliganskih bandi i detaljno razrađuje složenu povijest strašnog huliganskog pohoda diljem Europe.

Brimson otkriva potpuno nov svijet nepisanih pravila, desetljećima starih suparništava i intenzivnog nasilja koji vikendima nastanjuju inače sasvim normalni građani.

Sirov, izravan i ponekad mučan "Huliganski pohod" snažan je i intiman uvid u huligansku sadašnjost, utjecaj huliganizma na nogomet i njegovu budućnost.