Jeffrey Brantley, Wendy Millstine - Pet dobrih minuta

Pet dobrih minuta
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Samopomoć i motivacija
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj Mira Gregov
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531409162
ISBN10 9531409161
Godina 2011
Broj stranica 244
Format 17 cm
Obavijest 7,84
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Pet dobrih minuta : 100 jutranjih duhovnih vježbi koje vam pomažu da ostanete smireni i usredotočeni cijeli dan

Kako obično počinjete dan? Budite li se svakog jutra glave pune uvijek istih misli, osjećaja i briga? Rješavate li ih uvijek na jednak način? Čini li vam se da je svaki dan isti kao prethodni?

Svi upadamo u određene kalupe razmišljanja, osjećanja i djelovanja. Tražimo razonodu, olakšanje i nešto bolje u životu. U previše slučajeva ne znamo otkud bismo krenuli. Ipak, ono za čim tragamo zapravo je u velikoj mjeri u nama samima. Vježbe iz ove knjige pozivaju vas da počnete, pet minuta na dan. Pozivaju vas da budete zaigraniji, skloniji eksperimentima, znatiželjniji u pogledu svog života. Nude vam način da otkrijete nešto drukčije - u samome sebi i o životu.

Vježbe i aktivnosti u ovoj knjizi pozivaju vas da ostanete u sadašnjem trenutku. Kombinacija pozornosti, namjere i rada od srca nudi vam radikalno drukčiji pristup životu. Ona vam govori kako da se probudite i skinete s „automatskog pilota“.

Koncepcija je jednostavna : odvojite vrijeme, samo pet minuta svakog jutra, da budete doista prisutni, da za sebe odredite jasnu namjeru i da se svim srcem bacite na laganu vježbu ili aktivnost. Svaka vježba ili aktivnost može pokrenuti promjenu – pomjenu odnosa prema sebi, ideja o tome kako živite i kavi su vam odnosi s drugima, gledanja na vlastito mjesto u svijetu ili vašeg osjećaja životne svrhe i smisla.

U ovoj knjizi, dr. Jeffrey Brantley, osnivač i direktor „Programa za smanjenje stresa pomoću svjesnosti“ pri Centru za integrativnu medicinu sveučilišta Duke, nudi ugodne načine za postizanje jednostavne, djelotvorne i trajne promjene. Počnete li svako jutro sa samo jednom od ovih vježbi, bit ćete smireniji, uravnoteženiji, ispunjeniji. A kako budete vježbali, otkrit ćete da je tih pet minuta najbolji dar koji ste si mogli darovati.