| Žanr | Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Samopomoć i motivacija |
| Izdavač | Biovega |
| Prevoditelj | Jelena Buzančić |
| Vrsta uveza | Meki |
| ISBN13 | 9789532570274 |
| ISBN10 | 9532570276 |
| Godina | 2006 |
| Broj stranica | 210 |
| Format | 23 cm |
| Obavijest | knjiga nije dostupna Obavijesti me |
U makrobiotičkom pristupu bolesti rabe se mnogobrojne vrste posebnih jela, čajeva, pripravaka, obloga, sokova i kupki kako bi se postigao prirodan i zdrav način življenja. Ova je knjiga pravi mali kompendij praktičnih savjeta o tome kako liječiti cijeli niz bolesti i tegoba prema načelima yina i yanga. Ne zaboravljajući daje za potpuno ozdravljenje potrebno promijeniti i iscijeliti način života, u knjizi su pobrojani pripravci koje jednostavno i sigurno možete pripremiti kod kuće s prirodnim sastojcima. Ti su pripravci jednostavni, učinkoviti, ne izazivaju nuspojave, ne štete okolišu i vraćaju iscjeljivanje ponovno u obitelj. Michio Kushi, reformator i učitelj suvremene makrobiotike, rođen je u Japanu 1926. Studirao je međunarodne odnose i pravo na Tokijskom sveučilištu i godine 1949. došao u SAD. Posvećeni svjetskom miru, on i njegova supruga Aveline, uveli su modernu makrobiotiku u Sjevernu Ameriku. Jedan je od prvih znanstvenih savjetnika koji se zalaže za povratak prirodnim namirnicama. Poznat i cijenjen u medicinskim krugovima, kao i šire, autor je mnogobrojnih knjiga i članaka o povezanosti hrane i zdravlja. Marc Van Cauwenberghe diplomirao je medicinu 1969. u Belgiji. Radio je kao liječnik opće prakse, a potom je specijalizirao patologiju. Upoznao se s makrobiotikom proučavajući djela Georga Ohsawe. Uvjeren u Ohsawinu tvrdnju kako se bolesti mogu spriječiti ili iscijeliti makrobiotikom, počeo je tragati za najboljim učiteljem makrobiotike i otkrio Michija Kushija. Od 1972. g. radi kao stalni Kushijev suradnik i predavač u Europi i Americi.