Jelena Božac - Priče o rađanju

Priče o rađanju
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Roditeljstvo/obitelj
Izdavač Aikido klub
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789535810605
ISBN10 953581060X
Godina 2014
Broj stranica 224
Format 21 cm
Prodajna cijena (Dobro stanje) 5,00 € Kupi

“Kada sam prvi put bila trudna ono što je ostavilo najjači dojam na mene i što je bila jedina prava priprema za porod bile su priče o rađanju. Čitala sam ih u knjigama, čitala sam ih na internetu, na forumima,…Ta direktna iskustva žena ispripovijedana njihovim vlastitim riječima dočarale su što me čeka.
Tijekom godina moj se interes za takve priče nastavio i pročitala sam nebrojeno prekrasnih priča ali i nebrojeno loših iskustava koja su me rastuživala. Osjećala sam da bi puno tih loših iskustava bilo bolje da su se žene mogle drugačije pripremiti za rađanje. Istovremeno sam svjedočila kako brojne inspirativne i pozitivne priče tonu na dno nekih foruma, mailing lista,…tonu u zaborav. A činile su se prevrijedne.

Tako je rođena ideja o knjizi – zbirci osnažujućih, inspirativnih, pozitivnih priča o rađanju. Takvih je knjiga na engleskom jeziku mnoštvo no na hrvatskom jeziku ustvari ne postoji ovako koncipirana knjiga.

Od 40-ak priča odabrala sam one koje su mi se činile najbolje – što uistinu nije bilo lako.
Knjiga sam objavila samostalno no uz podršku jako puno ljudi – prije svega žena koje su nesebično podijelile svoje priče i još dopustile i korištenje osobnih fotografija. Zatim uz toplu podršku moje prijateljice Ivane koja je nacrtala niz ilustracija (koje zaista odašilju jednu mirnu i blaženu vibraciju) posebno za knjigu. Čitav niz žena, moje “vještičje sijelo” je na sve moguće načine podržao ovaj projekt – one znaju koje su ;-).”