Grupa autora - Moja trudnoća

Moja trudnoća
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Roditeljstvo/obitelj - Trudnoća/njega djeteta
Izdavač 24 sata
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533232058
ISBN10 9533232056
Godina 2014
Broj stranica 180
Format 21 cm
Obavijest 24,08
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Sveobuhvatni priručnik za trudnoću, porod i babinje.

Tekstove su pisale iskusne hrvatske primalje iz rađaona i rodilišta diljem Hrvatske, od Pule do Vukovara. To su primalje s dugim radnim vijekom od kojih možete čuti savjete koje nigdje drugdje nećete dobiti. 
Omogućiti ženi prirodan, fiziološki porod zasigurno je cilj svake primalje. Porod bez lijekova sasvim je drugačije iskustvo i lijep događaj za majku. Cijela filozofija primaljstva počiva na saznanju da je rađanje normalna tjelesna funkcija žene, koja zahtijeva  poticajnu okolinu i iskusnog pratioca koji će uočiti probleme koji se ponekad pojave. Taj iskusni pratilac tradicionalno je uvijek bila – primalja.

Idealno bi bilo kada bi svaka žena mogla upoznati svoju primalju još u trudnoći, ali to u našem sustavu najčešće nije moguće. Zato je jako važno da žena, čim dođe u rađaonicu, upozna svoju primalju koja će joj pomoći i voditi je kroz porod, znati kako joj pomoći i savjetovati je. Ova knjiga rezultat je rada članica Hrvatske komore primalja i namjera joj je pripremiti buduće majke za porod, ali i informirati što ih sve čeka u najljepšem periodu njihova života.

Saznajte kako se hraniti u trudnoći, kako se suočiti s umorom, koja je pogodna tjelovježba u trudnoći te kada krenuti u rodilište. 
Knjiga također donosi i vrlo korisne informacije o seksualnosti u trudnoći, o tome što vas čeka u rađaoni, koji su položaji za tiskanje te važne savjete za prirodan porod.

Pročitajte i kolika je važnost prvog sata djetetova života te prvog podoja, dobiva li vaše dijete dovoljno mlijeka te pročitajte i korisne savjete o tome što pripremiti za izlazak iz rodilišta.