Maja Ljubetić - Važno je znati kako živjeti : rano otkrivanje poremećaja u ponašanju predškolske djece

Važno je znati kako živjeti : rano otkrivanje poremećaja u ponašanju predškolske djece
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Roditeljstvo/obitelj - Roditeljstvo/odgoj
Izdavač Alinea
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789531800884
ISBN10 953180088X
Godina 2001
Broj stranica 80
Format 24 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Knjiga je namijenjena roditeljima predškolske djece, odgojiteljima u vrtiću, ali i svim ostalim stručnjacima čija je profesionalna djelatnost vezana uz rad s djecom. U knjizi se mogu naći informacije o mogućim poremećajima u ponašanju predškolske djece te o mogućnostima njihova dijagnosticiranja i prevencije. Nema roditelja koji se barem jedanput nije zapitao "Je li to normalno" ponašanje djeteta. Ova knjiga treba roditelju poslužiti kao putokaz u obnašanju roditeljske uloge - bilo da ga utješi ili da ga potakne na traženje pomoći odgovarajućih stručnjaka.

Iz predgovora
  Dugo sam razmišljala o tome kako rezultate svoga znanstvenog istraživanja o ranom otkrivanju poremećaja u ponašanju predškolske djece pretočiti u tekst zanimljiv široj čitateljskoj publici i odabrala sam to učiniti ovom knjigom i na ovaj način: rezultati istraživanja uklopljeni su u ležerniji stil priručnika, koji će, nadam se, odgovoriti na neka pitanja iz svakodnevne prakse.
  Želja mi je sa svakim čitateljem (roditeljem, odgajateljem, stručnim suradnikom...) podijeliti neka znanja i činjenice koje sam, istražujući navedeni problem uspjela steći te ih potaknuti na osobno promišljanje i djelovanje. Upravo zato nakon svakog poglavlja nudim "radne listiće" namijenjene čitateljima, kao putokaz i pomoć u razmišljanju, traženju i oblikovanju sebe, svojih odnosa i svog roditeljstva. (...)
  Moj pristup pitanjima ranog otkrivanja poremećaja u ponašanju, obitelji i roditeljstvu temelji se na teoriji izbora Williama Glassera, teoriji u koju jako vjerujem i koju, kad se primijeni u praksi, smatram djelotvornom i korisnom svakoj osobi koja se ne zadovoljava postojećim i koja je spremna djelotvorno preuzeti kontrolu nad svojim životom, dakle i nad svojim obiteljskim životom i svojim roditeljstvom.