Laura Berman - Seks - odgoj : kako o seksu razgovarati sa svojom djecom

Seks - odgoj : kako o seksu razgovarati sa svojom djecom
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Roditeljstvo/obitelj - Roditeljstvo/odgoj
Izdavač Profil multimedija
Prevoditelj Filomena Horvatić
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789533191102
ISBN10 9533191104
Godina 2010
Broj stranica 191
Format 24,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Zaštitite svoje dijete pravodobnom i kvalitetnom informacijom o spolnosti uz priručnik koji se istodobno objavljuje u deset zemalja. Kako s djecom započeti razgovor o seksu i je li uopće primjereno pričati o tome s nekim tko još misli da Djed Božićnjak postoji? 

Uz takav stav današnja djeca, kao i njihovi roditelji, odrastaju skupljajući informacije na školskom igralištu i učeći na vlastitoj koži. No, dok je prijašnjim generacijama nedostatak seksualne edukacije stvarao neugodnosti, današnjim mladima izravno prijeti širenje spolno prenosivih bolesti i sve češće neželjene tinejdžerske trudnoće. 

Jedini način zaštite od ponekad bolnih posljedica preranih spolnih odnosa jest obaviještenost i povećanje samopouzdanja, koje im je potrebno za vlastitu sigurnost. 

Djeca koja rastu u današnjoj Hrvatskoj trebaju podjednaku edukaciju o spolnosti kakvu dobivaju mladi Nijemci ili Britanci, a ovaj ilustrirani, pregledni vodič iskusne autorice objavila je velika britanska izdavačka kuća 2009. godine i ove se godine istodobno objavljuje u desetak zemalja. 

Knjiga nije zamjena za vlastita vjerska ili moralna uvjerenja o seksu, nego poticaj za otvoren razgovor s djetetom i preispitivanje vlastitih stavova, za dobro obitelji.