Klaus Kolb, Frank Miltner - Lakše učenje uz zabavu i razmišljanje

Lakše učenje uz zabavu i razmišljanje
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Roditeljstvo/obitelj - Roditeljstvo/odgoj
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj Branka Kovačić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9799531966206
ISBN10 9531966206
Godina 2005
Broj stranica 128
Format 21,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Lakše učenje uz zabavu i razmišljanje : kako igrom razviti volju za učenjem : kako poboljšati pamćenje, koncentraciju i inteligenciju : test: kojem tipu učenika pripada vaše dijete? : [od 1. do 6. razreda]

Prve godine djetetova školovanja za cijelu su obitelj izrazito napeto doba. Tada je pred djetetom toliko toga novoga. Ono se mora snaći s drugim učenicima i s učiteljima, mirno sjediti te raditi svoje domaće zadaće. Uskoro je u prvom planu razmišljanje o uspješnosti. Dijete dobiva ocjene, ono mora odgovarati na pitanja umjesto da ih samo postavlja. Odluka o izboru škole u nastavku obrazovanja već rano stvara dodatni pritisak. Ne može svako dijete sa svime time izaći na kraj. Blokade u učenju, problemi s koncentracijom i motivacijom za mnoge su već u prvim godinama školovanja velik teret. Radost učenja koju svako dijete nosi u sebi počinje se gušiti, a katkad i potpuno odumire. Četvrt milijuna učenika i učenica u Njemačkoj svake godine ponavlja razred, a oko četiri milijuna na kraju polugodišta dobiva plavu omotnicu - prijetnju premještajem. Da školski sustavima utjecaja na spomenutu pojavu, posebno je pokazalo i istraživanje Pisa. Međutim, nitko ne uči samo u školi. Uzori u obitelji i oni među prijateljima često su za djecu daleko važniji. Vi kao roditelji možete poticati svoje dijete da u školu odlazi s veseljem i radošću te da povezuje rad i zadovoljstvo. Dijete posjeduje sposobnosti za to. Zašto, Inače, mnogi prvačići u svoje slobodno vrijeme uz najveće veselje nauče stotinu imena izmišljenih bića kao što su Pokemoni a u školi prolaze pakao učeći čitanje i pisanje?
Ova bi vam knjiga trebala pokazati kako djetetu između prvoga i otprilike šestoga razreda pomažete u učenju. Pritom nas ne zanima ŠTO, nego KAKO. U ovoj knjizi nećete naći matematičke zakonitosti niti gramatička pravila, već ćete saznati kako funkcionira jednostavno učenje. Pronaći ćete podosta savjeta o dobrom okružju za učenje kao i vježbe s kojima možete započeti odmah sada. Test o tipu učenika otkrit će vam kojim osjetilnim putevima vaše dijete najbolje uči. Osim toga, vidjet ćete i to kako se igrom mogu ukloniti blokade u učenju i problemi s koncentracijom, te kako se pažljivo mogu poticati pamćenje i rnoć opažanja.
Ova će vam knjiga na kraju dati osjećaj da ste dobili dozvolu za učenje za roditelje. Vama i vašem djetetu pri tome želimo samo jedno -puno zabave!