Richard A. Warshak - Otrov razvoda

Otrov razvoda
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Roditeljstvo/obitelj - Roditelji/djeca
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Asenka Kramer
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532207712
ISBN10 9532207716
Godina 2008
Broj stranica 350
Format 23 cm
Obavijest 12,84
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Otrov razvoda : zaštita veze između roditelja i djeteta od osvetoljubivog bivšeg partnera

Rastava braka sama po sebi trauma je za sve uključene strane – određena gorčina neizbježna je posljedica tužnog kraja priče dok nas smrt ne rastavi, koja se pokazala lažnom, no kada roditelji tu gorčinu akumuliraju okrećući zajedničko dijete protiv drugog roditelja, u igru ulazi nešto neusporedivo opasnije i gore – traumatizirano biće. 

Bivši partner pred vašom zajedničkom djecom govori ružne stvari o vama, možda ih čak i svjesno okreće protiv vas? Ukoliko problemu pristupite na pogrešan način, posljedice mogu biti drastične, pa i katastrofalne – gubite poštovanje svoje djece, možda čak i kontakt s njima. Uvriježeni savjeti kod ovakve vrste problema do sada su bili ne činiti ništa, iz straha da bi bilo kakva reakcija mogla još više povrijediti dijete. No, nakon dvadeset i pet godina rada i pomaganja razorenim obiteljima, doktor Richard A. Warshak uvjerio se kako pasivan pristup kod roditelja jedino pobuđuje bespomoćnost, a kod djece stvara štetu, tim veću ukoliko ih njihov skrbnik uključuje kao saveznika u borbi protiv svojeg bivšeg partnera. Problemi variraju od napetog odnosa između roditelja i djeteta, u kojem dijete pokazuje nepoštovanje ili odbija pokazati roditelju da ga voli, pa čak i do potpunog odbacivanja roditelja i cijele njegove obitelji. 

Doktor Warshak uputit će vas na tipične znakove otuđivanja, na koje načine i zašto roditelji (možda i nesvjesno) manipuliraju svojom djecom, na pravila kako što bezbolnije, ali učinkovito odgovoriti na klevetanje, ukratko predstavit će vam strategije i praktične savjete kako očuvati i ponovno uspostaviti odnos pun ljubavi sa svojim djetetom.