Richard A. Warshak - Otrov razvoda

Otrov razvoda
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Roditeljstvo/obitelj - Roditelji/djeca
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Asenka Kramer
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532207712
ISBN10 9532207716
Godina 2008
Broj stranica 350
Format 23 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 64,50 Kn Kupi

Otrov razvoda : zaštita veze između roditelja i djeteta od osvetoljubivog bivšeg partnera

Rastava braka sama po sebi trauma je za sve uključene strane – određena gorčina neizbježna je posljedica tužnog kraja priče dok nas smrt ne rastavi, koja se pokazala lažnom, no kada roditelji tu gorčinu akumuliraju okrećući zajedničko dijete protiv drugog roditelja, u igru ulazi nešto neusporedivo opasnije i gore – traumatizirano biće. 

Bivši partner pred vašom zajedničkom djecom govori ružne stvari o vama, možda ih čak i svjesno okreće protiv vas? Ukoliko problemu pristupite na pogrešan način, posljedice mogu biti drastične, pa i katastrofalne – gubite poštovanje svoje djece, možda čak i kontakt s njima. Uvriježeni savjeti kod ovakve vrste problema do sada su bili ne činiti ništa, iz straha da bi bilo kakva reakcija mogla još više povrijediti dijete. No, nakon dvadeset i pet godina rada i pomaganja razorenim obiteljima, doktor Richard A. Warshak uvjerio se kako pasivan pristup kod roditelja jedino pobuđuje bespomoćnost, a kod djece stvara štetu, tim veću ukoliko ih njihov skrbnik uključuje kao saveznika u borbi protiv svojeg bivšeg partnera. Problemi variraju od napetog odnosa između roditelja i djeteta, u kojem dijete pokazuje nepoštovanje ili odbija pokazati roditelju da ga voli, pa čak i do potpunog odbacivanja roditelja i cijele njegove obitelji. 

Doktor Warshak uputit će vas na tipične znakove otuđivanja, na koje načine i zašto roditelji (možda i nesvjesno) manipuliraju svojom djecom, na pravila kako što bezbolnije, ali učinkovito odgovoriti na klevetanje, ukratko predstavit će vam strategije i praktične savjete kako očuvati i ponovno uspostaviti odnos pun ljubavi sa svojim djetetom.