Harvey Karp - Najsretnija beba u kvartu

Najsretnija beba u kvartu
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Roditeljstvo/obitelj - Roditelji/djeca
Izdavač Planetopija
Prevoditelj Aleksandra Barlović
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532570830
ISBN10 9532570837
Godina 2007
Broj stranica 254
Format 23 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 6,01 € Kupi

Najsretnija beba u kvartu : nov način da smirite plač svojega novorođenčeta i pomognete mu spavati duže 

Odgovor na pitanje zašto djeca plaču i kako ih umiriti nudi knjiga "Najsretnija beba u kvartu", u kojoj slavni američki pedijatar, autor uspješnice "Najsretnije dijete u kvartu", prilazi problemu iz posve novog kuta nakon što je proučio tehnike smirivanja djece kroz prošlost i u raznim kulturama. Roditelji su oduvijek znali da djetetu godi oponašanje uvjeta koje je imalo u maternici. Pretpostavljali su da se radi o izazivanju osjećaja „povratka kući". No, zapravo je riječ o slabo poznatoj i nedovoljno istraženoj neurološkoj reakciji - snažnom refleksu smirivanja koji vrlo učinkovito utišava dječji plač.
Oponašanje uvjeta u maternici naziva se tehnikom smirivanja u pet koraka: povijanje (čvrsto omatanje), polijeganje djeteta na bok ili trbuh, šuštav zvuk, lagano ritmično potresanje i sisanje (prsta, dude varalice ili majčine bradavice).
Ako se primjereno izvodi navedena je tehnika vrlo djelotvorna i može vam pomoći da uspješno smirite i uspavate svoje dijete i tako vam uvelike olakšati život.