Darija Popov - Enciklopedija razvojnih igara za djecu od 3 do 7 godina

Enciklopedija razvojnih igara za djecu od 3 do 7 godina
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Roditeljstvo/obitelj - Roditelji/djeca
Izdavač Planet Zoe
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789537685157
ISBN10 9537685152
Godina 2010
Broj stranica 286
Format 23 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Pred vama je najveća zbirka razvojnih igara i aktivnosti za djecu predškolske dobi, ali i učenike 1. razreda, koja će vam pomoći da poboljšate djetetovu pažnju i pamćenje, poučite ga logičkom mišljenju i smislenom izražavanju, potaknite kreativnost i komunikacijske vještine, te pripremite za lako usvajanje čitanja, pisanja i matematike. Na 288 stranica detaljno su opisane i ilustrirane gotovo 300 igara i aktivnosti iz SVIH RAZVOJNIH PODRUČJA. "Enciklopedija razvojnih igara" jedinstvena je i po tome što je u sve igre navedi gotovi razrađeni primjeri i zadaci, te radni materijali za svaku dobnu skupinu.

Sve aktivnosti podijeljene su u blokove za tri dobne skupine: 3-4 godine, 5-6 godina i 6-7 godina. Ako dijete ne svladava zadatak na razini svoje dobi, možete ponuditi jednostavniju verziju i vratiti se odgovarajućoj dobnoj razini nekoliko dana poslije. Sukladno, ako mališan s lakoćom svladava aktivnost za svoju dob, može mu se ponuditi naprednija verzija.

Uz svaku igru ponuđene su savjete za roditelje u kojima se detaljno opisuje kako učiniti aktivnost maksimalno razvojno korisnom.

Za većinu igara nije potreban nikakav dodatni materijal (sve što trebate sadržano je u knjizi), dok za neke igre trebate običnu dječju loptu ili jednostavan pisaći pribor (olovku, drvene bojice i papir) ili predmete koje se lako nađu u svakom kućanstvu (kvačice za rublje i dr.).

Knjiga je namijenjena roditeljima koji žele poticati svoje dijete kroz igru i stručnjacima koji rade s djecom.