Benjamin Spock, Michael B. Rothenberg - Dr. Spock njega i odgoj djeteta

Dr. Spock njega i odgoj djeteta
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Roditeljstvo/obitelj - Odgoj djece
Izdavač Sysprint
Prevoditelj Darko Knezović, Snježana Knezović
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789536041015
ISBN10 9536041014
Godina 1994
Broj stranica 570
Format 20 cm
Obavijest 6,96
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Većina vas ima liječnika ili iskusnu medicinsku sestru s kojima se možete po-savjetovati. Oni poznaju vaše dijete i stoga su u najboljoj poziciji da vam daju pametan savjet. Jednim pogledom na osip ili postavljanjem nekoliko pitanja u telefonskom razgovoru, liječnik ili sestra mogu pronaći rješenje problema koje bi bilo teško pronaći u savjetniku. Ova knjiga nije zamišljena da služi za postavljanje dijagnoza ili određivanje liječenja; ona bi vam trebala pomoći u općem razumijevanju djece, njihovih problema i potreba. Istina je da pojedina poglavlja knjige nude savjete za hitne slučajeve kad roditelji nemaju u blizini liječnika, jer je bolje za takve roditelje imati bilo kakav savjet nego nikakav. Međutim, savjet liječnika ili sestre treba biti na prvom mjestu kad god je to moguće.
Najvažnija stvar koju moram reći jest da ne morate doslovce shvatiti sve što je rečeno u ovoj knjizi. Svakoje dijete različito, svaki je roditelj drukčiji, svaka bolest ili poremećaj u ponašanju donekle se razlikuju. Sve što ja mogu učiniti jest opisati najčešće razvoje i probleme pomoću najopćenitijih pojmova. Zapamtite da vi bolje poznajete narav i navike svoga djeteta nego što ću ja ikad biti u stanju.


Upozorenje: Prodavači dječjih enciklopedija, kompleta knjiga o njezi djeteta, dječjeg pokućstva, dječje odjeće i opreme mogu tvrditi da je dr. Spock na neki način izravno vezan s njihovim tvrtkama ili da barem prihvaća njihove proizvode. Sve takve tvrdnje su lažne i morate ih zanemariti. Nemam nikakve veze s bilo kojim tvrtkama i nikad ne preporučujem neki komercijalni proizvod ili uslugu. Pišem redovitu kolumnu za časopis Parenting i autor sam i koautor nekoliko različitih naslova, ali oni se prodaju redovnim putem u knjižarama i kioscima, nikad preko trgovačkih putnika.