Žanr | Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Priručnici |
Izdavač | EU Agro Hrvatska |
Prevoditelj | - |
Vrsta uveza | Meki |
ISBN13 | 9789537795009 |
ISBN10 | 9537795004 |
Godina | 2010 |
Broj stranica | 210 |
Format | 24 cm |
Obavijest |
8,47 knjiga nije dostupna Obavijesti me |
Autori sabiru čimbenike postanka i razvitka proizvodnje slavonskoga domaćeg kulena, trajnih kobasica i trajnih proizvoda od mesa te svinjokolje u prošlosti Slavonije i u novije doba. Potom govore o suvremenoj proizvodnji slavonskoga kulena i kobasica odnosno o proizvodnji svinja i svinjskoga mesa visoke kakvoće. Također prikazan je i sustav ocjenjivanja domaćih kulena i trajnih kobasica s pet glavnih svojstava kakvoće. Slijede i teme o marketingu i zaštiti naziva i podrijetla te tema Kulen na stolu, o kojoj piše Božica Brkan.