Richard Carlson - Ne mari za male stvari - i ostat će male stvari

Ne mari za male stvari - i ostat će male stvari
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Priručnici - Priručnici za život
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Božica Jakovlev
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789536166589
ISBN10 9536166585
Godina 2003
Broj stranica 211
Format 16,5 cm
Prodajna cijena (Dobro stanje) 20,00 Kn Kupi

Ne mari za male stvari… i ostat će male stvari jednostavna je mala knjižica koja će vam na pristupačan i prijateljski način pokazati kako ćete iz svog života izbaciti male stvari koje vas svakodnevno izluđuju. Promišljenim i inspirativnim primjerima autor Richard Carlson otkriva putove kojima ćete moći pronaći mir usred nemoguće užurbanosti života ispunjenog stresnim situacijama. Primjenjujući male izmjene dnevnog poimanja stvari, kako vam ih autor predlaže, naučit ćete događaje oko vas promatrati iz drugog kuta. Svatko može učiniti svoj život boljim prihvaćajući neke od autorovih savjeta poput ovih "Ako možete birati budite radije ljubazni nego u pravu", "Mislite na ono što imate umjesto na ono što želite", "Ne zaboravite da i kad umrete vaša lista zaduženja neće biti prazna". Možda nakon čitanja ove knjige postanete manje agresivan vozač ili postanete fleksibilniji glede promjene vaših planova, možda shvatite da život nije opsadno stanje i pomirite se sa vlastitim nesavršenostima. Možda ipak odlučite da svakog dana odvojite malo vremena za sebe i počnete živjeti svaki dan svog života kao da je posljednji.
Knjiga Dr. Richarda Carlsona Ne mari za male stvari postala je preko noći senzacijom, prevedena je na tridesetak jezika, tiskana u milijunskim nakladama, već gotovo godinu dana suvereno vlada listama najprodavanijih knjiga. Svoj globalni uspjeh postigla je ponajprije blagošću i toplinom univerzalno upotrebljivih savjeta od kojih najiskrenije za kraj preporučamo ovaj: "Ako ne znate na kome je red da iznese smeće, iznesite ga vi!"
Dr. Richard Carlson živi u sjevernoj Kaliforniji sa suprugom i dvoje djece i u slobodno vrijeme, kad se ne bavi svojom obitelji ili ne piše, vodi privatnu ordinaciju za smanjivanje razine stresa. Njegovu prvu knjigu u nakladi "Algoritma" prevela je Božica Jakovlev u pauzi između dva "opsadna stanja", a za malu ilustraciju na naslovnoj stranici mario je Mario Jurjević.