Sun Tzu - Umijeće ratovanja

Umijeće ratovanja
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Popularna psihologija
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj Mirna Čubranić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789531401685
ISBN10 9531401683
Godina 2007
Broj stranica 316
Format 21,5 cm
Obavijest 6,96
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Već više od dvije tisuće godina, "Umijeće ratovanja" Sun Tzua vođama daje važne savjete o taktikama na bojnome polju, vođenju trupa i terenu, i korištenju varki i lukavština.

Bitan dio kineske kulture, ova je knjiga postala i kriterij zapadnjačke borbe za opstanak i uspjeh, bilo u borbi, poslu ili osobnim odnosima. U ovom istovremeno i suvremenom i tradicionalnom; razumljivom novom prijevodu, John Minford oživljava ovo poticajno djelo za današnje čitatelje. 

Uhvativši književnu vrijednost "Umijeća ratovanja" - njegov lucidan, epigramatski, gotovo poetičan stil - kao i njegov filozofski i strateški sadržaj, Minford predstavlja osnovni tekst na dva različita načina. Najprije, neurešenih trinaest poglavlja dopuštaju čitatelju da stvori svoje prve dojmove o drevnim riječima mudrosti pripisanim Sun Tzu-u. Potom se taj isti tekst pojavljuje s opsežnim komentarima kanona tradicionalnih kineskih komentatora i drugih, dajući djelu kontekst i podtekst. 

Živahan, učen uvod, kronologije, predložena literatura i drugi vrijedni podaci zaokružuju ovu autoritativnu knjigu. Čak i oni čitatelji kojima je "Umijeće ratovanja" poznato, doživjet će ga iznova i bit će im začudnije nego ikad.