Mirjana Krizmanić - U ljubavi i bez nje : postojanost i prolaznost naših privrženosti

U ljubavi i bez nje : postojanost i prolaznost naših privrženosti
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Popularna psihologija
Izdavač Profil multimedija
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533192093
ISBN10 9533192097
Godina 2011
Broj stranica 142
Format 21 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 4,37 € (32,93 Kn) Kupi
Prodajna cijena (Dobro stanje) 3,50 € (26,37 Kn) Kupi

U ratu i ljubavi sve je dopušteno – ili je to ipak zabluda? Jer ljubav, privrženost i naklonost – svaki od tih osjećaja trebao bi nas potaknuti da vodimo računa i o dobrobiti osobe s kojom ulazimo u intimni odnos, a ne samo o vlastitom zadovoljstvu. 

U svom novom priručniku, autorica bestselera "Tkanje života" i "Život s različitima" bavi se temama koje su nam svima bliske, iako se vrlo rijetko o njima javno govori, a još rjeđe piše. Ljubavni i intimni odnosi najosjetljivija su i često najvažnija iskustva našeg života. Donose nam mnogo zadovoljstva i sreće, ali i mnogo ogorčenja i boli koja bi se mogla izbjeći kad bismo znali poštivati pravila koja vrijede za svaki prisan odnos, bio on prijateljski, partnerski ili ljubavnički. 

Kako izbjeći odnose u kojima nas čeka samo gorčina i usamljenost, zašto opstaju nesretni brakovi, treba li partneru priznati nevjeru ili preljub, zašto se ulazi u preljubnički odnos, kako prekinuti vezu, a zadržati ono što je u njoj bilo lijepo, postoje li sretni brakovi i veze – u novom hitu iskusna psihologinja odgovara na sva ta i još mnoga pitanja s kojima se svatko od nas susreće i najčešće sam na njih traži odgovore.

„Prijateljstvo i ljubav trebali bi uvijek biti usmjereni na dobrobit onog drugog, već zbog samih pozitivnih emocija koje uključuju, ali i zbog odgovornosti za život te druge osobe,“ savjetuje iskusna psihologinja i podsjeća da bismo svi trebali imati ugrađen osjećaj odgovornosti za druga ljudska bića i njihove osjećaje, pa bi tada bili rjeđi slučajevi iskorištavanja tuđe slabosti, nezrelosti ili usamljenosti.