Desmond Morris - Što je sreća

Što je sreća
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Popularna psihologija
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Darko Polšek
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532202847
ISBN10 9532202846
Godina 2005
Broj stranica 135
Format 20 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

"... mi smo doista nevjerojatno miroljubiva, prijateljska vrsta. Ako sumnjate u to, pokušajte prebrojiti sve one milijarde ljudskih bića koje se svako jutro bude i preživljavaju dan a da nikoga nisu odalamili. (...) l ne smijemo izgubiti iz vida činjenicu da golema većina nas ne provodi najveći dio svoga života u izvođenju neke vrste okrutnosti, već u potrazi za srećom."
Budući da ova sugestija dolazi iz pera svjetski poznatoga biheviorista koji već više od pedesetak godina ne prestaje promatrati životinje (uključujući i čovjeka), snimati planetarno poznate dokumentarne filmove i pisati čarobno duhovite knjige - najpametnije je da mu povjerujemo. Ne trošeći niti trenutka na propovijedanje i dijeljenje savjeta o tome što bismo trebali činiti da bismo postali sretni, Desmond Morris nam priča o različitim vrstama sreće (hedonističkoj, natjecateljskoj, sanjarskoj, narkomanskoj, selektivnoj - za nju su sposobni oni histerični, mazohističkoj, misaonoj - ta je za intelektualce...) kao i o izvorima sreće. Njih pronalazi, naravno, u našim zoološkim korijenima.
Što je sreća njegovo je najnovije, sedamdeseto, djelo, izvorno nastalo za beskrajno šarmantnu seriju Little Books i kao stvoreno za malu biblioteku Facta. Prijevodom nas je usrećio Darko Polšek, a naslovnicom Marina Leskovar.