Bill Bryson - Kod kuće : kratka povijest privatnog života

Kod kuće : kratka povijest privatnog života
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Popularna psihologija
Izdavač Znanje
Prevoditelj Ivana Jandras Szekeres
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533432960
ISBN10 9533432969
Godina 2015
Broj stranica 482
Format 23 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

„Povijest života u kući nije samo povijest kreveta, kauča i kuhinjskih štednjaka, kao što sam maglovito pretpostavljao, nego je povijest skorbuta, gvana, Eiffelova tornja, stjenica, krađe leševa i gotovo svega ostalog što se ikad zbilo.

Kuće nisu utočišta od povijesti. 
One su mjesta na kojima povijest završava.“ 
Od čega se sastoji povijest? 
Od stoljeća u kojima su ljudi tiho živjeli svoju svakodnevicu – spavali, jeli, seksali se i nastojali život učiniti što udobnijim. 
A gdje se sve te aktivnosti događaju? 
Kod kuće. 
To je polazna točka istraživanja koje je Bill Bryson poduzeo u ovoj fascinantnoj knjizi. Ključna civilizacijska otkrića i izumi prisutni su u našim domovima. Šetajući svojom kućom u Norfolku Bryson istražuje kako su nastale sve one sitne i krupne stvari koje čine naš obični život. U poznatoj maniri neodoljivo šarmantnog sveznalice Bryson govori o arhitekturi, elektricitetu, očuvanju hrane, epidemijama, začinima, Eiffelovom tornju, krinolinama i korzetima, usporedo s nevjerojatnim biografijama ekscentričnih umova koji su oblikovali našu civilizaciju. 
„Čudesno… Bryson je prikazao razvoj znanosti u briljantnoj knjizi Kratka povijest gotovo svega. A ovu bismo knjigu mogli kategorizirati kao 'kratku povijest gotovo svega ostaloga'.“ THE TIMES