David Desteno - Istina o povjerenju : Kako povjerenje određuje uspjeh u životu, ljubavi, učenju i mnogo čemu drugome?

Istina o povjerenju : Kako povjerenje određuje uspjeh u životu, ljubavi, učenju i mnogo čemu drugome?
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Popularna psihologija
Izdavač Profil
Prevoditelj Mirjana Krizmanić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533133614
ISBN10 9533133619
Godina 2014
Broj stranica 279
Format -
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 59,50 Kn Kupi

Mogu li ti vjerovati? To je pitanje u srcu ljudske egzistencije. Kada govorimo o poslovnim odnosima, romantičnim vezama, odnosima roditelja i djece ili virtualnim interakcijama suvrmenog svijeta, povjerenje je ono što vrti naš svijet, nas čini optimističnim, a naš život sigurnim. 

Što je povjerenje i kako nastaje? Kako odlučujemo kome vjerovati te koliko vjerujemo sebi? David DeSteno, profesor psihologije sa Northeastern University u svojoj knjizi "Istina o povjerenju" objedinjuje ključne znanstvene spoznaje o vjerovanju koje mogu promijeniti ne samo naše shvaćanje povjerenja nego i način komunikacije i donošenje odluka na svakom području našeg života.

Neovisno o tome govorimo li o novcu, vjernosti, socijalnoj potpori, poslovnim dogovorima ili čuvanju tajni, povjerenje se ne odnosi samo na činjenice. Povjerenje se odnosi na naš pokušaj predviđanja, a na temelju poznavanja suprotstavljenih interesa i sposobnosti, što će netko drugi učiniti. Ukratko, povjerenje uključuje kockanje vlastitom sposobnošću čitanja tuđeg uma, čak i kad se radi o našem umu u nekom budućem vremenu.

Takvo stanje stvari potiče, međutim, neka pitanja: Ako je potreba za vjerovanjem drugim ljudima ili povjerenjem u druge ljudima toliko važna, zašto je tako teško utvrditi tko zaslužuje to povjerenje?