Susan N. Hoeksema - Žene koje pretjerano razmišljaju

Žene koje pretjerano razmišljaju
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Popularna psihologija
Izdavač V.B.Z
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532016413
ISBN10 9532016414
Godina 2007
Broj stranica 264
Format 24 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 70,00 Kn (9,29 €) Kupi

Kako se osloboditi epidemije pretjeranog razmišljanja i ovladati životom. 

Jeste li skloni pretjeranom razmišljanju? Budite li se noću, pokušavajući predvidjeti potrebe svoje djece ili stvoriti strategiju skrbi za svoje ostarjele roditelje? Potiče li vas vaša karijera da neprestano razmišljate o učinjenim izborima i o onima s kojima ćete se suočiti? Muče li vas negativne misli o vlastitom tijelu ili zdravlju? Nosite li se teško s gubicima i neuspjesima? 

Mnogo je razloga da budemo sretne i osjećamo sigurnost. Ipak, mnoge od nas u trenutku stanke u obavljanju dnevnih aktivnosti bivaju uvučene u vrtlog zabrinutosti, razmišljanja i nekontroliranih osjećaja koji sve više i više usisava naše emocije i energiju. 

Zahvaća nas epidemija pretjeranog razmišljanja – i odnosi bujica negativnih misli i osjećaja, koji nas preplavljuju, narušavajući našu djelotvornost i zdravi život. 
Muče nas temeljna pitanja: 
- Tko sam? 
- Što činim s vlastitim životom? 
- Što drugi misle o meni? 
- Zašto nisam sretna i zadovoljna? 

Odgovore ne nalazimo lako i brzo, stoga istražujemo, razmišljamo i brinemo sve više. 
Dr. sc. Susan Nolen-Hoeksema profesorica je psihologije na Michiganskom sveučilištu. Diplomirala je na Yaleu, a doktorirala na Pennsylvanijskom sveučilištu. Njezino nagrađeno istraživanje dotirale su mnoge institucije – od Nacionalnog instituta za mentalno zdravlje i nacionalne znanstvene zaklade do nekoliko privatnih organizacija. Autorica je mnogih stručnih knjiga i brojnih članaka. Sa suprugom i sinom živi u Ann Arboru u Michiganu.