Atul Gawande - Prolaznost : medicina i ono što je na kraju važno

Prolaznost : medicina i ono što je na kraju važno
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Osobni razvoj
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj Aleksandra Barlović
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789531420631
ISBN10 9531420637
Godina 2016
Broj stranica 354
Format 19 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 48,00 Kn Kupi

Kirurg Atul Gawande u ovom briljantnom i senzacionalnom djelu razmatra najteži izazov svoje profesije: kako medicina može poboljšati ne samo život nego i proces njegova svršetka. 
Doima se da su ciljevi medicine u pogledu neizbježnog starenja i smrti prečesto suprotni onome što je dobro za ljudski duh. Vrlo često ne uvažava ljude i njihovo dostojanstvo i privatnost, njihove potrebe, želje ili prioritete nego se fokusira na puko fizičko preživljavanje s pomoću raznih terapija i lijekova. 
A posljedice utječu na pacijentove živote, živote njihovih obitelji pa i čak na gospodarstvo cijele države.Ali, Gawande otkriva da tako ne mora biti. Ovom knjigom dokazuje da posljednji tjedni ili mjeseci života mogu biti bogati iskustvima te dostojanstveni. Medicina može umirivati i poboljšavati naše iskustvo sve do kraja, omogućavajući ne samo dobar život, nego i dobru, dostojanstvenu smrt. Iako se ova knjiga bavi se ozbiljnim i teškim temama, na kraju donosi smirenje, nadu i utjehu. 
Prolaznost je proglašena jednim od najboljih publicističkih djela prošle godine te od izlaska ne silazi s prvih mjesta ljestvica čitanosti u Americi i diljem Europe. 
U kratkom je vremenu postala pravi izdavački fenomen, kojeg podjednako hvale struka ali i mnogobrojni čitatelji. 

„Medicina nas održava na životu ali nas ne priprema za njegov kraj. 
Ovo je iznimno snažna i potresna knjiga.“ MALCOLM GLADWELL 

„Prekrasno napisano. Gawande nam je dao posve drugačiji pogled na starenje i umiranje u našemu društvu – pun empatije, razumijevanja i humanosti.“ THE NEW YOK REVIEW OF BOOKS