Liz Rosic - Očarani! : kako upoznati i osvojiti muškarca svog života

Očarani! : kako upoznati i osvojiti muškarca svog života
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Okultizam
Izdavač Profil International
Prevoditelj Jelena Pepelnik
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533130125
ISBN10 9533130121
Godina 2009
Broj stranica 291
Format 20,5 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 24,00 Kn Kupi

Kako upoznati i osvojiti muškarca svog života

 

Budući da je astroloških priručnika više nego zvijezda na nebu, novi autori koji se žele istaknuti u tom mnoštvu zaista moraju biti rođeni pod sretnom zvijezdom. Elizabeth Liz Rosic (39), američkoj astrologinji zagrebačkih korijena, zvijezde su bile naklonjene i poslovno i privatno.

U astrološkim se krugovima proslavila već prvom knjigom,”Očarani”, u kojoj savjetuje kako uz pomoć horoskopa osvojiti i zadržati željenog muškarca. Knjiga koju je 2003. objavila u New Yorku u međuvremenu je postala hit u Francuskoj, Belgiji, Nizozemskoj, Rusiji i Australiji. Autoricu rođenu u znaku Bikaposebno raduje što je njezin originalan i zabavan priručnik ove godine objavljen i u Hrvatskoj


Premda je Elizabeth Liz Rosic rođena u Kaliforniji i slabo govori hrvatski, Hrvatsku smatra drugom domovinom i često posjećuje rodbinu i prijatelje u Zagrebu. Njezina majka Livia iz ugledne je, nekoć veoma imućne zagrebačke obitelji Rošić. Lizin pradjed Martin Rošić imao je veliku pilanu u mjestu Vrata pokraj Fužina, golemu vilu u Opatiji iznad hotela Slavija te nekoliko kuća i zgrada u Rijeci i Zagrebu. Rošićima je u Zagrebu pripadala zgrada u kojoj se danas u prizemlju nalazi Kazališna kavana, poznatija kao Kavkaz, a na Zrinjevcu njihova je bila zgrada na broju 15 u kojoj je danas kavana Lenuci.

O zanimljivoj povijesti svoje obitelji Liz Rosic zna tek iz priča svoje 71-godišnje majkeLivije Rošić.  Od 1964. Livia Rošić živi u kalifornijskom gradu Saratogi, gdje se udala za Amerikanca kojeg je upoznala na ljetovanju u – Dubrovniku. Zaprosio ju je nakon tri dana poznanstva, obećao joj brda i doline, a nakon 10 godina braka ostavio je s dvoje male djece: kćeri Elizabeth i sinom Robertom. Livia se potom u Kaliforniji ponovno udala, za jednog Švicarca koji je njezinu djecu prihvatio kao svoju i osigurao im normalno djetinjstvo. Robert je postao uspješan dermatolog, a Elizabeth, koja je na sveučilištu u Santa Barbari diplomirala ekonomiju i glazbu, odlična pijanistica koja se razumije i u biznis, no od rane joj je mladosti najveća strast astrologija.

– Za jedan Božić – priča Liz – brat mi je darovao monografiju o astrologiji i tako sam, iz zabave, prijateljima počela izrađivati horoskope. Volim matematiku i zanimljivo mi je bilo izračunavati odnose planeta i zodijačkih znakova. Ni danas ne znam objasniti kako i zašto ti odnosi utječu na svakog od nas, ali prijatelji su sve češće hvalili preciznost mojih horoskopa, a ja sam sve dublje ulazila u to područje.

Danas je Liz Rosic cijenjena astrologinja koja izradu detaljnog horoskopa po narudžbi naplaćuje čak 500 eura. Mogla bi solidno živjeti samo od zvjez­­doznanstva, no o egzistencijalnim problemima prestala je razmišljati 21. rujna 1995. kad se udala za 20 godina starijeg Michela von Puijenbroeka, bogatog belgijskog biznismena i investitora. On je iz obitelji flamanskih tekstilnih industrijalaca, a velik je novac stekao kao ekskluzivni zastupnik američke tvrtke Nike za Francusku i zemlje Beneluxa. Da je poslušao suprugu, koja ga je na temelju astroloških analiza prošlog rujna upozorila na mogući slom svjetskih burza, danas bi bio još bogatiji.

– Liz me i 2000. upozoravala da će propasti dionice internetskih kompanija, no ni tada je nisam slušao. Sada sam naučio lekciju i sljedeći put ću ozbiljno shvatiti njene savjete – kaže Michel von Puijenbroek. On i Liz imaju 10-godišnjeg sina Johna i šestogodišnju kćer Evu. Djeca su rođena u Nici, u glasovitoj bolnici Lenval, a Liz je bila u istoj sobi u kojoj je lanjskog srpnja ležala Angelina Jolie kad je rodila blizance Knoxa i Vivienne.

– To je soba na šestom katu bolnice, iz koje se vidi samo more, pa imate osjećaj kao da ste na brodu – opisuje Liz koja s obitelji živi na velikom lovačkom posjedu pola sata vožnje udaljenom od belgijskog grada Antwerpena.

– On je u horoskopu Vaga, a ja Bik, što nije savr­šen spoj – tvrdi Liz – ali tada smo oboje bili pod snažnim utjecajem Neptuna. Takva konstelacija događa se samo jednom u životu, nekima nikada.