Viktor N. Sarčuk - Evolucija svijesti

Evolucija svijesti
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Okultizam
Izdavač Misl/Hlad i sinovi
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789536306404
ISBN10 9536306409
Godina 2009
Broj stranica 103
Format 20,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Ovaj rad pobuđuje zanimanje kao uspješan pokušaj spajanja rezultata istraživanja dobivenih pomoću dvije različite metode - znanstvene i metafizičke. Po pravilu, mnogi praktičari iz bilo kojeg područja primijenjuju, zbog svoje ograničenosti, samo jednu metodu, držeći je jedinom i istinitom. Klasična (ili službena) medicina tražila je strogo znanstveni pristup temeljen na znanstvenom materijalizmu, kao polaznoj točki za sve spoznaje. Takozvani "narodni iscjelitelji" zadovoljavali su se praktičnom primjenom nekih okultnih znanja, ne upuštajući se u problematiku univerzuma i traženja pravih uzroka bolesti.
Pred nama su rezultati istraživanja znanstvenika-filozofa, liječnika-mistika, koji u svom radu primjenjuje napredan, stvaralački pristup, objedinjujući okultne i znanstvene spoznaje. Hrabro pristupa temeljnom pitanju filozofije - primarnosti duha ili materije, dajući odgovor koji se ne temelji samo na idealističkim traganjima, nego je potvrđen znanstvenim dokazima. Dokazima, također, detaljno potkrepljujuje istinsko jedinstvo čovjeka sa Svemirom, dokazujući ne samo povezanost ljudskih bolesti s Kozmičkim događanjima, nego i definira konkretne oblike tih veza.
Glavna je zasluga autora, po mojem mišljenju, što je uspio oblikovati metodu za istovremenu borbu s uzrokom i posljedicom, ne narušavajući Zakon Karme. Uspio je ne samo primijeniti tu metodu u praksi, nego i dokazati je, rabeći znanstvene proračune i metafizičke zakone.
Poželjela bih autoru uspjeh u budućem radu na zbližavanju znanosti i okultizma, te uspješan razvitak njegovih stvaralačkih planova i perspektiva.