Aleksandar Štulhofer - Što je za mene seks

Što je za mene seks
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Ljubav/spolnost
Izdavač Profil
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533191492
ISBN10 953319149X
Godina 2010
Broj stranica 183
Format 19,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Prva autorska knjiga najpoznatijeg hrvatskog seksologa Aleksandra Štulhoferazbirka je kolumni koje su izlazile u časopisu "Cosmopolitan" tri godine. Priče su to koje propituju naše stavove, običaje i navike, predrasude i uvjerenja. Sve one, naravno, govore o seksu. 

No iza naslova kao što su "Seks, strast, grubost; Muškarci i seksualna zrelost"; "Jesmo li svi biseksualni?"; "Tiranija orgazma"; "Veličina penisa – bura u čaši vode?"; "Što emocije imaju s tim?"; "Sva lica seksa; Seks s osobom koju najbolje poznajem"; "Što je to dobar seks?"; "Ima li seksa nakon ljubavi?" govori se i onome što nije isključivo seks – o odnosima između dvoje ljudi, o povjerenju, bliskosti, prepuštanju, užitku, o tome kako smo istodobno i snažni, i senzibilni, i ranjivi, o tome koje nam se stvari sviđaju, kako to da nam se nešto sviđa s nekim osobama, a s drugima ne, gdje su postavljene granice te zašto treba propitivati i rušiti društvene norme i predrasude. 

Iza statističkih podataka istraživanja koja je provodio nalazi se analiza stanja našeg društva te koliko se ono promijenilo krajem prošlog stoljeća. Aleksandar Štulhofer ne govori nam kako bismo se trebali ponašati i što je prihvatljivo a što ne, ali potiče nas da razmislimo o sebi, svojim postupcima, zadovoljstvima, užicima, o ljubavi.