Prof. Dr. Armin Heufelder - Kako do ravnog trbuha?

Kako do ravnog trbuha?
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Ljepota/zdravlje
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj Branka Grubić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789531406604
ISBN10 953140660X
Godina 2009
Broj stranica 144
Format 23,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Istraživanja su dokazala da, nakon što se obujam trbuha poveća preko određene mjere, raste krvni tlak, češće dolazi do poremećaja u zgrušavanju krvi i izmjeni tvari te do upala i začepljenja krvnih žila. 
Bez odlučnih protumjera postoji dugoročna opasnost od srčanog ili moždanog udara. Te zdravstvene smetnje znak su takozvanog metaboličkog sindroma, ranog dijabetesa, skupine od najmanje sedam promjena u izmjeni tvari. Masne naslage na trbuhu, taj zloslutni pokretač najrazličitijih bolesti, mogu se odstraniti s relativno malo truda. Obujam trbuha, manji od određene normalne veličine u znatnoj mjeri oduzima snagu rizičnim masnim naslagama, a time smanjuje i opasnost od srčanih, krvožilnih ili metaboličkih bolesti. Mala promjena u načinu života i u svakidašnjim navikama može nam vratiti snagu. 

Ova vam knjiga može pomoći u namjeri da započnete nov život. 
Prvo ćete doznati sve što medicina smatra potrebnim o masnim naslagama u trbuhu te o utjecaju prehrane i tjelesne aktivnosti na topljenje suvišnih zaliha masti. U knjizi se nalaze dva upitnika koja će definirati vaš dosadašnji način života i pokazati koji vam program tjelesne aktivnosti trenutačno najbolje odgovara. 
Osim toga, tu su i pripreme za postizanje vitkosti te savjeti za promjene načina prehrane. Nadalje, upoznat ćete se s pozitivnim učincima i posebnostima vježba izdržljivosti i postizanja snage te dobiti savjete o pripremama koje trebate obaviti i opremi koju trebate nabaviti.

Nakon teoretskog i mentalnog usuglašavanja u drugom poglavlju, u trećem poglavlju započinje praktični dio: šestotjedni program. 
Ovaj program ne sadrži uobičajene dijete, nego se temelji na dugoročnim promjenama prehrambenih navika kako biste mogli poboljšati način života i tako zauvijek za sobom ostaviti zdravstvenu zamku zvanu masne naslage na trbuhu. 

INDIVIDUALNI PROGRAM: Šestotjedni program ima tri različite razine vježbanja: 
- Program za početnike namijenjen je početnicima koji već dugo nisu ništa učinili za dobrobit svojega tijela. 
- Program srednjeg intenziteta obraća se već istreniranim osobama koje su se odlučile za još više sporta. 
- Program za napredne namijenjen je svima koji žele još bolje oblikovati svoje mišiće i postići što veći uspjeh u što manje vremena. Za to je potrebno malo više discipline. 
Sva tri programa sastoje se od tjednih planova prehrane te uputa za vježbe izdržljivosti i povećanja snage. U svakom programu sami sebe nadzirete i potičete vodeći dnevnik vježbanja u kojem ćete odrediti ciljeve, bilježiti rokove i uspjehe te na taj način pratiti napredovanje tijekom šest tjedana, a ako želite, i dulje od toga.