Judith C. Rodriguez - Sve dijete svijeta

Sve dijete svijeta
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Ljepota/zdravlje - Zdrava prehrana/dijete
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj Suzana Jagušt Kolevski
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531406864
ISBN10 9531406863
Godina 2010
Broj stranica 192
Format 25 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 40,00 Kn Kupi

Snalazite li se teško u poplavi dijeta oko sebe? U mnoštvu je teško raspoznati pravu stvar, posebice ako svaka dijeta jamči gubitak težine, poboljšanje zdravlja ili pak pobjedu nad bolesti zbog čega svaki pokušaj rezultira zbunjenošću i razočarenjem, čak i kod najupornijih korisnika. Koliko ste dijeta dosad probali i kakvi su bili dugoročni rezultati? Mogućnost da ćete na kraju priče vratiti kilograme i dodati još nekoliko povrh početnog stanja više je nego realna.

Možda razmišljate da počnete jesti hranu koja štiti od bolesti, ili ćete pokušati dijetom koja pomaže u prevenciji i liječenju određenog stanja ili bolesti. Liječnik će vam možda predložiti da se hranite na način koji je blagotvoran za neko određeno stanje vašeg organizma, ali koliko je zapravo jednostavno planirati jelovnik prema posebnim potrebama?

Iscrpljujući tempo modernog života ne ostavlja dovoljno vremena za tjelovježbu. Istovremeno, s porastom gojaznosti među svjetskom populacijom sa svih nas strana bombardiraju navodno boljim načinima prehrane, dijetama, odabirom namirnica što pomažu u skidanju kilograma ili liječenju određenih bolesti. Kako odlučiti koje su informacije točne i kako ih najbolje iskoristiti?

Ova knjiga donosi informacije o 50 popularnih redukcijskih dijeta i 25 planova prehrane za očuvanje zdravlja i/ili borbu protiv bolesti. Njezin je cilj svakom čitatelju pomoći u odabiru dijete koja u potpunosti odgovara njegovoj osobnosti, načinu života i vrijednostima.

Sve su dijete podijeljene u dvije velike kategorije: redukcijske dijete i planovi prehrane za očuvanje zdravlja/borbu protiv bolesti. Iz poglavlja u poglavlje knjiga nudi kratku povijest svake dijete, njihove značajke i mehanizme funkcioniranja, argumente za i protiv te relativnu uspješnost. Kao dodatak, navedeni su izvori informacija poput internetskih stranica, knjiga, a ponuđeni su i primjeri jelovnika.

Uobičajeni, uz svaku dijetu vezani "zdravi savjeti" i okvirići "uvažite ovo..." pomažu u rušenju nekih mitova o dijetama, a tablice "zabranjena hrana" i "dopuštena hrana" podsjećaju što smijete, a što ne smijete jesti.