| Žanr | Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Ljepota/zdravlje - Zdrava prehrana/dijete |
| Izdavač | Školska knjiga |
| Prevoditelj | - |
| Vrsta uveza | Meki |
| ISBN13 | 9789530615298 |
| ISBN10 | 9530615299 |
| Godina | 2003 |
| Broj stranica | 173 |
| Format | 25 cm |
| Obavijest | knjiga nije dostupna Obavijesti me |
Autorica u knjizi nutricinistički obrađuje osnovne pojmove vezane uz zdravu prehranu. Upoznaje čitatelje s osnovnim sastavom pojedinih namirnica: bjelančevinama, ugljikohidratima, mastima, mineralima i vitaminima. Predstavlja mediterasku prehranu kao jednu od najzdravijih za čovjeka, obrađuje dijetalnu prehranu i načine pripreme hrane te pojedine namirnice i njihovu funkciju u prehrani. Jedno cijelo poglavlje posvećeno je vezi hrane i emocija a u zadnja dva poglavlja obrađuje se prehrana po dobnim skupinama i dijetoterapija pojedinih bolesti. Osnova knjige je niz članaka objavljenih u "Slobodnoj Dalmaciji" koji su potaknuli autoricu na pisanje proširenog teksta o zdravoj prehrani. Ovo je drugo izdanje knjige.