Michel Montignac - Montignacova dijeta

Montignacova dijeta
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Ljepota/zdravlje - Zdrava prehrana/dijete
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj Ljiljana Šćurić
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9799532230979
ISBN10 9532230971
Godina 2006
Broj stranica 256
Format 22,5 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 42,00 Kn Kupi
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 35,00 Kn Kupi

Montignacovu metodu podržavaju, preporučuju i citiraju domaći i inozemni utricionisti te liječnički krugovi jer nije štetna po zdravlje niti i na koji način neugodna, a istodobno je nadasve učinkovita. Njezin temelj nije smanjivanje količine hrane (dakle, gladovanje, što je višestruko štetno) nego uspostava ravnoteže među namirnicama, kojom se obnavlja pravilan rad organizma. 

Naglasak dakle nije na energetskom, nego na metaboličnom potencijalu namirnica, na uravnoteženoj prehrani bogatoj ugljikohidratima niskoga glikemijskog indeksa, nezasićenim masnim kiselinama te svim važnim mikronutrijentima i makronutrijentima. 

"Montignacova dijeta" objašnjava načela metode prema kojima možete oblikovati svakodnevnu prehranu, smanjiti tjelesnu težinu i, što je još važnije, trajno je održati. Uz plan brzog mršavljenja i plan održavanja težine te brojne specijalno pripremljene jelovnike i recepte u ovoj knjizi, to zaista i neće biti teško. 

Plan brzog mršavljenja namijenjen je ljudma koji žele brzo smanjiti težinu ili moraju mnogo smršavjeti pa je, dakako stroži u pogledu namirnica koje možete uzimati. Nakon što skinete suvišne kilograme i normalizirate reakciju svoje gušterače na glukozu, postupno, tijekom nekoliko mjeseci, provedite plan održavanja težine.
Međutim, ako vam nije tako važno da brzo smršavite ili ako nemate problema s kilogramima, možete preskočiti plan brzog mršavljenja i prijeći na plan održavanja težine. Taj širi i opušteniji plan prehrane idealan je za one koji jednostavno žele dobro jesti, sjajno se osjećati i održati trenutnu težinu.

Ako želite brzo i trajno mršaviti ova će vam knjiga pomoći da ponovno normalizirate vašu gušteraču, osvješite vaš metabolizam i smanjite masne zalihe. Ujedno, pokazati će vam kako možete jesti svu hranu koju volite - sir, meso, čokoladu, i vino - i unatoč tome gubiti kilograme.

Knjiga je opremljena brojnim fotografijama u boji, ilustracijama i lako preglednim i izdvojenim kratkim uputama i upozorenjima što čini ovo izdanje jednostavnim i lakim za korištenje a ujedno može poslužiti i kao kuharica u svakodnevnoj upotrebi.