Michael Mosley, Mimi Spencer - Fast Diet: Izgubite na težini, ostanite zdravi i živite dulje uz jednostavnu tajnu povremenog posta

Fast Diet: Izgubite na težini, ostanite zdravi i živite dulje uz jednostavnu tajnu povremenog posta
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Ljepota/zdravlje - Zdrava prehrana/dijete
Izdavač Stilus knjiga
Prevoditelj Vesna Racković
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789537956004
ISBN10 9537956008
Godina 2013
Broj stranica 228
Format 19,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Je li moguće jesti dobro veći dio vremena, A istovremeno gubiti na težini i biti zdraviji? S fast dijetom to je svakako moguće Revolucionarni novi pristup mršavljenju zbilja je jednostavan kao što mu je i sam naziv: pet dana u tjednu jedete uobičajeno a potom samo dana tjedno smanjite unos kalorija (500 za žene, 600 za muškarce).

Znanstvena istraživanja povremenog posta pokazala su da ovaj režim prehrane ne samo doprinosi brzom gubitku na težini već i smanjuje rizik od čitavog niza bolesti, uključujući šećernu bolest, srčana oboljenja i rak.

Dr Michael Mosley, novinar za područje medicine čija je emisije Horizont u produkciji BBC-a skrenula pozornost svijeta na fenomen Povremenog posta iznosi začuđujuće znanstvene postavke na kojima se temelji dijeta 5:2. Mimi Spencer, priznanjima ovjenčana autorica tekstova o hrani i modi, obrazlaže praktičnu stranu provođenja dijete.

Knjiga FastDiet sadrži i popis kalorijskih vrijednosti namirnica, fotografije u boji i poseban dio knjige posvećen je Fast 500 i Fast 600 jelovnicima koji će vam omogućiti da uklopite ovaj potpuno novi i revolucionarni sustav gubitka težine u vaš svakodnevni život.
FastDiet je odmah po objavljivanju postala međunarodnom uspješnicom zbog snažne poruke koja je u stanju promijeniti vaš život, odnosno, ovo nas djelo uvjerava da je moguće gubiti na težini, smanjiti rizik od šećerne bolesti, kardiovaskularnih oboljenja i raka a uz to normalno jesti pet dana u tjednu. Jednostavno smanjite unos kalorija dva dana u tjednu koja nisu uzastopna – 500 kalorija za žene, 600 za muškarce. No kako je autor Dr. Michael Mosley naglasio, "Ne radi se o postu, već samo o predahu“.
.