Suzanne Steinbaum - Žensko srce : sveobuhvatan vodič za tjelesno i emocionalno zdravlje srca namijenjen svakoj ženi

Žensko srce : sveobuhvatan vodič za tjelesno i emocionalno zdravlje srca namijenjen svakoj ženi
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Ljepota/zdravlje - Um, tijelo i duh
Izdavač Planetopija
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532572827
ISBN10 9532572821
Godina 2014
Broj stranica 343
Format 23 cm
Obavijest 6,96
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Srčane bolesti, tradicionalno smatrane muškim problemom, sve više zahvaćaju i žene te ih više umire od srčanih bolesti nego od svih oblika raka zajedno. Čak i mlade žene doživljavaju palpitacije, napadaje panike, bol u grudima, umor i tjeskobu. Ovi simptomi, tipični za suvremeni način života, mogu biti prvi znak ozbiljne bolesti srca koja se može razviti godinama kasnije. A upravo je ove prve simptome presudno prepoznati na vrijeme.

Dr. Steinbaum smatra da suvremena žena balansira između gomile obveza i vlastite potrebe stavlja na zadnje mjesto. Takav je način života velik izazov za žensko srce te dodatni faktor rizika za razvoj srčanih bolesti.

U ovoj knjizi dr. Steinbaum donosi holistički program koji će pomoći ženama da se informirano i pravovremeno pobrinu za zdravlje svoga srce. Saznajte kako se hraniti i koliko vježbati, koje pretrage napraviti i kako uspješno upravljati neizbježnim stresom. Uz važnost mirnog sna, ispunjavajućih međuljudskih odnosa i hormonske ravnoteže, ne treba zaboraviti da je za zdravo žensko srce važno i emotivno ispunjenje, osjećaj zadovoljstva i vlastite vrijednosti.