Brenda Shoshanna - Bez straha : sedam načela spokojnog uma

Bez straha : sedam načela spokojnog uma
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Ljepota/zdravlje - Um, tijelo i duh
Izdavač Planetopija
Prevoditelj Merima Nikočević Ibrahimpašić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532571714
ISBN10 953257171X
Godina 2010
Broj stranica 263
Format 22 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Strah je temeljna i moćna emocija koja može snažno utjecati na naše živote. Koliko samo toga u životu propuštamo jer se bojimo? Koliko lijepih trenutaka i važnih odnosa žrtvujemo zbog straha? Koliko odluka donosimo vođeni strahom?
Još u djetinjstvu počinjemo odbacivati svoju pravu prirodu i sve ono što jesmo kako bismo se prilagodili, kako bismo bili prihvaćeni. To činimo zbog straha od osude ili odbacivanja. Od malena se u nama razvija osjećaj da nismo dovoljni, da nismo dobri, da moramo dati sve od sebe kako bismo izgradili svoje novo ja koje će udovoljiti okolini.
I dok živimo razapeti između načina na koji se prikazujemo i svoje prave prirode, često se priklanjamo autodestruktivnom ponašanju, težimo savršenstvu, sve svoje napore usmjeravamo na kontrolu, sebe i drugih, a sve to iz straha da ćemo biti razotkriveni. I, naravno, takav život, osim što nas uništava i što nam nanosi bol, krade nam i spokoj uma i mogućnost da budemo doista sretni.
Knjiga Bez straha otkriva kako da prestanemo bježati i počnemo živjeti bez straha, kako da uspostavimo zdrav odnos sa sobom što će se blagotvorno odraziti i na sve ostale aspekte naših života. Donosi nam niz vježbi, zadataka i upitnika koji će nam pomoći u ostvarenju toga cilja: da postignemo stanje neustrašivosti.

Dr. Brenda Shoshanna priznata je psihologinja s dvadesetpetogodišnjim iskustvom, stručnjakinja za osobni razvoj i odnose te nagrađivana autorica. U svom radu uspješno spaja mudrost Istoka i Zapada te nudi psihološko, duhovno i praktično vodstvo za ostvarivanje životnih ciljeva.

"Iznimna knjiga koja će vam promijeniti život."
Časopis Body&Soul