David Perlmutter i Kristin Loberg - Zdrava probava – zdrav mozak

Zdrava probava – zdrav mozak
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Ljepota/zdravlje - Tijelo/zdravlje
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj Aleksandra Barlović
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789531424073
ISBN10 9531424071
Godina 2018
Broj stranica 254
Format 24 cm
Obavijest 6,96
knjiga nije dostupna Obavijesti me

U knjizi Zdrava probava – zdrav mozak autor bestselera Inteligentna prehrana otkriva moćnu ulogu crijevnih bakterija u određivanju sudbine vašega mozga. 

Onesposobljujući poremećaji funkcioniranja mozga sve su učestaliji, od djece kojoj se dijagnosticiraju autizam i ADHD do odraslih osoba koje demenciji podliježu u sve mlađoj dobi. Ali, u tijeku je medicinska revolucija koja može riješiti taj problem: zapanjujuća nova istraživanja otkrivaju da zdravlje vašega mozga uvelike ovisi o stanju vašega mikrobioma – golemoj populaciji organizama koji žive u vašem tijelu i brojčano nadmašuju vaše stanice u omjeru deset prema jedan. Ono što se danas događa u vašim crijevima određuje vaš rizik obolijevanja od različitih bolesti mozga.

Dr. Perlmutter u knjizi Zdrava probava – zdrav mozak objašnjava moćnu interakciju crijevnih mikroba i mozga te opisuje kako se mikrobiom razvija od rođenja te se mijenja na temelju odluka o načinu života, kako može “oboliti” i kako održavanje zdravlja crijeva primjenom nekoliko jednostavnih strategija može poboljšati sudbinu vašega mozga.

Jednostavnim prehrambenim preporukama te iznimno praktičnim programom, sastavljenim od šest koraka za oporavak crijeva, ova knjiga otvara vrata novom, besprimjernom potencijalu zdravlja mozga.