Žanr | Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Ljepota/zdravlje - Tijelo/zdravlje |
Izdavač | Naklada Uliks |
Prevoditelj | - |
Vrsta uveza | Meki |
ISBN13 | 9789537306892 |
ISBN10 | 9537306895 |
Godina | 2013 |
Broj stranica | 375 |
Format | 24 cm |
Obavijest | knjiga nije dostupna Obavijesti me |
Doktor Kulier, jedan od vodećih autoriteta u području prehrane, u ovoj knjizi prezentirana najvažnija gledišta znanosti i prakse vezane za složenu problematiku odnosa hrane, prehrane i zdravlja. Napisana je kako bi educirala ljude o tome što se događa s hranom oko nas i koliko ona može biti štetna ili korisna za naše zdravlje. U tom smislu u knjizi se kroz sedam poglavlja analiziraju ove teme: nepoznate ili manje poznate činjenice o hrani, rizik od kontaminirane hrane (ostaci pesticida, metala, antibiotika, aditiva…); karcinogene tvari u hrani; rizik od novih tehnologija (GMO, kloniranje…); rizik od krivotvorenja namirnica i stočne hrane; pretilost i mršavljenje; novi izvori hrane (alge, plankton, simulirana hrana…). Pisana na popularan način, ova stručna i poučna knjiga se preporučuje stručnjacima ali i laicima, a može biti korisna za proizvođače i prerađivače hrane.