Nitya Lacroix - Potpuna masaža tijela

Potpuna masaža tijela
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Ljepota/zdravlje - Tijelo/zdravlje
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj Milana Benini
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531406680
ISBN10 9531406685
Godina 2010
Broj stranica 255
Format 23 cm
Obavijest 108,00
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Masaža je terapija dodirom, koja nije samo divno, ugodno iskustvo opuštanja nego donosi i bezbrojne dobrobiti za zdravlje. Tretman masaže može opustiti napetost u tijelu smiriti um i nahraniti dušu, istovremeno donoseći izljećenje na brojnim razlučitim razinama.

Knjiga "Potpuna masaža tijela" cjelovit je priručnik s više od 800 fotografija i s vrlo iscrpnim i jednostavnim objašnjenjima postupka masaže pojedinih dijelova tijela. 

Knjiga započinje pregledom povijesti masaže. Nastavlja tumačeći važnost i snagu dodira, i kako masaža utječe na naše tjelesne sustave. Pokazuje kako se masaža može iskoristiti za tretman simptoma stresa - kako kod kuće, tako i na poslu - ili ublažiti učestale probleme kao što su astma, nesanica i glavobolje, kao i napetost tijela, te bolove od vožnje ili rada za računalom.

Pružajući jasne informacije o osnovnim potezima masaže, a slijedeći podrobne upute, knjiga će vas voditi kroz masažu za svaki dio tijela, od glave do nožnih prstiju.

Svaki dio podijeljen je na poglavlja o tehnikama, masažama i terapeutskim tretmanima. Neke podrobne upute uključene su i za samomasažu, kao i za kraće tretmane koji na brzinu raspršuju stres i mogu se koristiti tijekom cijelog dana, a tu su još i tehnike masaže u trudnoći, masaže protiv celulita, masaže za poboljšanje cirkulacije, tehnike masaže stopala i mnoge druge.

Ova knjiga čini masažu dostupnom i olakšava njezinu integraciju u svakodnevni život. Radeći na tijelu s osjetljivošću i sviješću, može se doći do promjena u tjelesnim sustavima, osnažiti opuštanje i duhovni mir te uskladiti duh i tijelo. 

Posebno je poglavlje posvećeno aromaterapiji. Masaža u kombinaciji s ljekovitim osobinama esencijalnih ulja može popraviti opće zdravstveno stanje i usklađenost - uma, tijela i duha - umjesto da samo opusti umorne mišiće i bolne udove.