Timothy Ferriss - Četverosatno tijelo

Četverosatno tijelo
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Ljepota/zdravlje - Tijelo/zdravlje
Izdavač Naklada Ljevak
Prevoditelj Dario Borković
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789533034584
ISBN10 9533034580
Godina 2012
Broj stranica 546
Format 24 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 100,00 Kn Kupi


KRATAK OPIS

Samo mali dio uobičajenog načina vježbanja doista donosi rezultate. Stoga, ako možemo bolje i preciznije definirati poznavanje uzroka i posljedica povezanih s funkcioniranjem našeg tijela, moći ćemo izgubiti salo i steći mišićnu masu za puno kraće vrijeme i uz puno manje napora. Drugim riječima radi se o minimalističkom fitnesu.

U knjizi "Četverosatno tijelo : Neobičan vodič koji će vam pomoći da brzo izgubite salo, uživate u nevjerojatnom seksu i postanete nadčovjek" Tim Ferriss primjenjuje na čovječje tijelo pristup "postigni što više sa što manje truda", onu istu filozofiju koja je preobrazila naš odnos prema radu zahvaljujući njegovoj knjizi "Četverosatni radni tjedan". Ta je knjiga postala svjetska uspješnica, časopis "Details" nazvao ju je "kultnom senzacijom" a "Man's Journal" "najsenzacionalnijim self – help hitom ovog desetljeća".

Uklanjajući višak iz vježbi u teretani "Četverosatno tijelo" pokazuje kako učiniti mali pomak ovdje i sićušnu promjenu ondje da bi se postigli veliki rezultati uz maksimalnu djelotvornost. Od gubitka sala do stjecanja mišića, od nevjerojatno dobrog seksa do dubljeg sna, od duljeg trčanja do savršenog zamaha bejzbolskom palicom, Ferrissa se opsesivno posvetio cilju da pronađe optimalno rješenje za muškarce i žene.

Odlučivši da postane pokusni kunić kako vi to ne biste morali biti, Ferriss je utrošio deset godina i 250.000 dolara da bi na sebi isprobao svaki trend, dijetu, dijetni suplement i vježbu kako bi identificirao onih nekoliko ključnih stvari koje doista djeluju uz najmanji utrošak vremena i napora. Pritom mu je pomoglo više od 100 stručnjaka – uključujući liječnike, znanstvenike iz NASA-e, vrhunske atletičare i stručnjake za alternativnu medicinu. Nakon toga još je preko 200 muškaraca i žena u dobi između 18 i 70 godina iskušavalo sljedeće tri godine metode koje se preporučuju u knjizi.

Ferriss je ustanovio zanimljivu činjenicu da mnoge od dosad uobičajenih metoda i postupaka nemaju nikakva utjecaja a da istinski rezultati dolaze iz najneočekivanijih izvora.