| Žanr | Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Ljepota/zdravlje - Bolesti/ozdravljenje |
| Izdavač | Hrvatski farmer |
| Prevoditelj | - |
| Vrsta uveza | Meki |
| ISBN13 | 9789536387007 |
| ISBN10 | 953638700X |
| Godina | 1995 |
| Broj stranica | 139 |
| Format | 23 cm |
| Obavijest | knjiga nije dostupna Obavijesti me |
Što smijemo, a što ne smijemo dati bolesniku kod neke bolesti, kako pripremiti ono što bolesnik smije ili treba jesti? Upravo je takav praktični priručnik ovo djelo. Njegova je najveća vrijednost u tome, što stručne i znanstvene spoznaje o izboru prehrane bolesnika pretače u praktične savjete. U knjizi ćemo naći točan popis dopuštenih ili zabranjenih jela za svaku bolest, kao i precizne upute za pripravljanje pojedinih jela. Istovremeno ovaj praktični priručnik objasnit će nam i zašto je za neku bolest preporučena određena hrana,njezin sastav i način pripreme. Nije zanemarena ni prehrana u pretilih osoba,osoba starije dobi, a naći ćemo i savjete o prehrani kao važnom čimbeniku prevencije nekih bolesti.