Vida Demarin - Pobijedimo migrenu i druge glavobolje

Pobijedimo migrenu i druge glavobolje
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Ljepota/zdravlje - Alternativna medicina
Izdavač Naklada Zadro
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531820745
ISBN10 9531820740
Godina 2007
Broj stranica 164
Format 22 cm
Obavijest 6,96
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Što je migrena i je li ona česta pojava? Kako ćete znati da patite od migrene? Koji su pokretači migrene? Kako si sami možete pomoći? Što je tenzijska glavobolja? Što je cluster glavobolja? Što su sekundarne glavobolje? Kakvi se oblici glavobolja javljaju u osoba starije životne dobi? Od kakvih glavobolja najčešće pate djeca? Koji vam prirodni načini liječenja mogu pomoći u liječenju migrene i drugih glavobolja? Koja je veza između migrene, hrane i prehrambenih navika? Koje namirnice mogu potaknuti napadaj migrene? Odgovore na ova i mnogobrojna druga pitanja naći ćete u ovom praktičnom, jednostavnom i korisnom priručniku - prvom priručniku o migreni i drugim glavoboljama, kojega su autori hrvatski liječnici.

Prof. dr. Vida Demarin, autorica bestsellera Mozak koji traje, i njezine suradnice: dr. sc. Vanja Bašić Kes, mr. sc. Vlasta Vuković, mr. sc. Miljenka-Jelena Jurašić i mr. sc. Iris Zavoreo s Klinike za neurologiju Kliničke bolnice «Sestre milosrdnice» te prof. dr. Vlatka Mejaški Bošnjak i mr. sc. Vlasta Đuranović s Neuropedijatrijskog odjela Klinike za dječje bolesti Zagreb, objedinile su svoja teorijska znanja o migreni i drugim glavoboljama i širokoj čitalačkoj publici ponudile ovu sjajnu knjigu.

Glavobolja je jedan od najčešćih simptoma s kojima se liječnici susreću, a većina ljudi povremene glavobolje prihvaća kao dio života. Liječnici svakodnevno susreću osobe koje pate od različitih oblika migrene: migrene s aurom, migrene bez aure, menstrualne migrene... Najčešće su to žene, što nije čudno kad se zna da je migrena 'ženska bolest'. Žene pate od nje triput češće nego muškarci i usto su u žena migrenski napadaji bolniji nego u muškaraca. Knjiga Pobijedimo migrene i druge glavobolje namijenjena je, međutim, i ženama i muškarcima.

U njemu ćete se na jednostavan i pristupačan, a istodobno stručan način upoznati s migrenom i drugim oblicima glavobolja. Autorice će vam objasniti najnovije spoznaje o uzrocima i mehanizmima njihova nastanka, kao i o pokretačima napadaja glavobolje. Upoznat će vas i s dijagnostičkom obradom, predočiti vam što vas sve očekuje kad se obratite liječniku i odlučite za liječenje migrene te će vam dati korisne savjete kako da se pripremite za liječnički pregled. Posebnu su pozornost posvetile akutnom liječenju migrene nespecifičnim i specifičnim lijekovima, kao i preventivnom liječenju, a nisu izostavile ni sve popularnije prirodne načine liječenja: akupunkturu, akupresura, kiropraktiku, aromaterapiju, liječenje biljem, masažu... Saznat ćete sve o znanstveno utemeljenoj vezi između pojave migrene i prehrane, o važnosti tjelesne aktivnosti, smanjenju svakodnevnog stresa i urednom snu – ukratko o svim čimbenicima na koje možete utjecati sami načinom života i upravljanjem svojim životnim navikama.

Pobijedimo migrene i druge glavobolje nudi vam obilje korisnih savjeta i preporuka, koji će vam pomoći da ublažite ili sasvim pobijedite migrenu i druge glavobolje.