Vida Demarin - Mozak koji traje

Mozak koji traje
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Ljepota/zdravlje - Alternativna medicina
Izdavač Naklada Zadro
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531820547
ISBN10 9531820546
Godina 2004
Broj stranica 252
Format 23 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 11,88 € Kupi
Prodajna cijena (Dobro stanje) 9,50 € Kupi

Kao neuropsihijatar, dr. sc. Demarin vezu između prehrane i zdravlja prilagodila je našim društvenim prilikama, stvarajući populističko izdanje koje se odmiče od sveučilišne razine, ali zadržava znanstvenost na kojoj se i temelji.
Knjiga u tom smislu ujedinjuje teorijska znanja, recepte i savjete koji će čitateljima dati odgovore na mnoga pitanja koja im se nameću u svakodnevnom životu, a odnose se na bolje razumijevanje različitih načina prehrane, prehrambenih svojstava namirnica i njihove pravilne upotrebe.
?Mozak koji traje? koristan je podsjetnik na čimbenike rizika koji dovode do teških bolesti poput moždanog i srčanog udara te pruža konkretna rješenja kao možemo prehranom utjecati na vlastito zdravlje na dnevnoj bazi.
Nakon upoznavanja sa sastavom i djelovanjem pojedinih namirnica, pred čitateljem je bogat izbor recepata uz energetsku vrijednost svakog od njih, što će zasigurno onima koji imaju probleme s težinom biti vrlo korisna i praktična ušteda vremena pri zbrajanju kalorija.
Prilagođavanje različitim stilovima života jedna je od glavnih specifičnosti autoričina pristupa.
Dr. sc. Demarin nije zanemarila naviku suvremenog čovjeka koji sve češće jede u restoranima, a vrlo je koristan mali prehrambeni rječnik te poglavlje ?Jeste li znali? čime se čitatelja uvodi u ?male tajne? svakodnevne zdrave prehrane te do ?ključa za zdrave dane?, kako stoji u podnaslovu ove medicinski usmjerene kuharice.