Andi Clevely, Katherine Richmond - Ljekovito bilje: uzgoj i uporaba

Ljekovito bilje: uzgoj i uporaba
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Ljepota/zdravlje - Alternativna medicina
Izdavač Dušević & Kršovnik
Prevoditelj Dolores Jovanović
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789536029976
ISBN10 9536029979
Godina 2002
Broj stranica 256
Format 30,5 cm
Obavijest 9,73
knjiga nije dostupna Obavijesti me

U ovome velikom i sveobuhvatnom vodiču možete doznati baš sve o začinskome, ljekovitome i drugome korisnom bilju. Nakon kratkog povijesnog uvoda, stranice ove knjige otkrivaju vam kako možete stvoriti svoj vlastiti vrt pun korisnoga bilja, pružajući vam korisne informacije vezane uz uzgoj, razmnožavanje i orezivanje bilja.

Zatim slijedi izdvojeno poglavlje u kojem je bilje razvrstano po abecedi. Tu ćete lako i brzo pronaći opis svake pojedine biljne vrste, koji će vam otkriti kako koja izgleda, kako se uzgaja i čemu služi.

Doznajte i više od 80 recepata za fantastična jela i pića, čiju će čaroliju okusa zajamčiti pomno odabrano začinsko bilje. Od ljetnih juha i zalogaja, preko mirisnih roštilja, bogatih variva i mirisnih složenaca pa sve do laganih salata, osvježavajućih deserata i profinjenih likera ili punčeva... inspiracije za slasne kulinarske eksperimente neće vam nedostajati.

A na samome kraju knjige doznat ćete kako napraviti ukrase od svježeg ili sušenog bilja, mirisni potpuri, mirišljave i ukrasne svijeće, masku za lice ili mlijeko za tijelo, tonik za zdraviju i sjajniju kosu, opuštajuću kupku ili osvježavajući čaj.