Paolo Pigozzi - Jednostavni i prirodni lijekovi : za lječenje najčešćih tegoba na prirodan i tradicionalan način

Jednostavni i prirodni lijekovi : za lječenje najčešćih tegoba na prirodan i tradicionalan način
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Ljepota/zdravlje - Alternativna medicina
Izdavač Trsat
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789537544133
ISBN10 9537544133
Godina 2009
Broj stranica 127
Format 19 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 36,00 Kn Kupi

U ovom ćete priručniku naći najčešće i najuobičajenije simptome, bolesti ili poremećaja. O svemu je dano nekoliko informacija koje pridonose boljem razu­mijevanju bolesti, njezina podrijetla, pre­ventive i eventualne potrebe za obraća­njem liječniku.

Upravljanje vlastitim zdravljem ne znači odustajati od suradnje s liječnikom. Geslom "liječi sam sebe" želi se potak­nuti svaku bolesnu osobu da bude aktiv­na na putu koji vodi ka ozdravljenju. S vremena na vrijeme predlažu se i korisne namirnice i biljke koje su terapeutski zanimljive. Sugeriraju se mogući upotre­bljivi homeopatski lijekovi i najprikladni­je hidroterapijske vježbe. Daju se upute za terapeutsko korištenje oligoelemenata i poneki praktičan savjet za poboljša­nje načina života.

Listajući ovu knjigu naići ćete na upute koje predstavljaju neke dijagnostičko-terapeutske tehnike s kojima čitatelj može doći u kontakt tragajući za "prirodnim" terapeutskim putem. Često ove tehnike nisu samoizvedive, nego za­htijevaju prisutnost i intervenciju mjero­davnog i stručnog terapeuta. Činilo se, međutim, korisnim da im se posveti poneki informativni redak, ne samo tehnikama koje se često spominju u ovom radu, nego i manje uobičajenim terapijama i dijagnostičkim sustavima.

Kratak dodatak posvećen je popisu voća, povrća i aromatičnog bilja koji se obično koriste u našim kuhinjama. Za svako jelo ili biljku date su prehrambene karakteristike i moguća terapeutska primjena. Svi homeopatski lijekovi i razni fitoterapijski ekstrakti navedeni su nazivom na latinskom jeziku.

U nekoliko primjera naziv može biti malo drukčiji od uobičajenog. Činilo se, međutim, daje važno da se zadrže ti nazivi jer su po nji­ma proizvodi poznati.