Tomislav Petrušić - Ayurveda : nauk o životu

Ayurveda : nauk o životu
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Ljepota/zdravlje - Alternativna medicina
Izdavač Profil International
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789531209175
ISBN10 9531209170
Godina 2008
Broj stranica 235
Format 23 cm
Obavijest 12,84
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Knjiga ayurvedskog liječnika Tomislava Petrušića na našim je prostorima jedinstveno izdanje, koliko zbog svoje teme, toliko i zbog autorove kompetencije i pristupa materiji koju obrađuje. Prikazujući ayurvedsku medicinu bez mistifikacije, Petrušić ruši eventualne "predrasude“, educira čitatelja i ovaj nam drevni nauk približava na izuzetno razumljiv i jednostavan način. 

Temelji ayurvede nisu ništa drugo doli prirodne, cjelovite i zdravorazumske zakonitosti koje vladaju cijelim Svemirom. Iako je ayurvedski medicinski sustav nastao na Istoku, u drevnoj Indiji, njegove osnovne postavke i vrijednosti temelj su života svakog pojedinca, bez obzira na narodnost, rasu i vjeroispovijest. Živjeti po ayurvedskim principima nije ništa drugo nego živjeti po prirodnim zakonitostima, u skladu sa sobom, okolinom i Svemirom. 

Govoreći o tim principima u širem povijesnom kontekstu, ali i postavljajući konkretna pitanja te dajući mnoge praktične savjete, Petrušićeva knjiga nudi nove dimenzije pogleda na život, zdravlje, poremećaje i bolesti. Na taj način ona otvara obzore pozitivnog učinka, djelovanja i mogućnost drugačijeg izbora, ali i uči nas najvažnijemu: činjenici da je naše zdravlje u našim vlastitim rukama. Zbog toga, ključna riječ ove knjige možda je baš svjesnost. Ona u čovjeku potiče odgovornost i brigu za samoga sebe, ali i za druge. Ona stvara svijest o uzročno posljedičnoj vezi i svepovezanosti koja se suptilno provlači kroz naše živote i kroz sve što postoji. 

A baš takav pristup življenju najbolja je zaštita i prevencija bilo kojem poremećaju ili bolesti: on je rješenje ne samo zdravstvenog aspekta našeg života, već i života na svim razinama – rješenje i izlaz iz sveopće krize čovječanstva.